"Garip bir maç"

"Garip bir maç"

Habertürk Gazetesi Spor Yazarı Kartal Yiğit, Bursaspor-Beşiktaş karşılaşmasını değerlendirdi.

Ajans Beşiktaş - Çok garip bir maç ve goller izledik dün akşam Bursa’da. Bursaspor kötü, Beşiktaş ondan da kötüydü. Koca ilk yarı Adriano’nun füzesi dışında Beşiktaş’ın kaleye şutu bile yok. Erken gelen Beşiktaş golü ile afallayan Bursaspor, attığı enteresan gollerle yeniden morallenip ilk yarıyı önde kapattı.

İşin ilginç yanı rakip kaleye atacağına kendi kalesine atan, sonra son dakikada kendini de takımını ipten alan bir Negredo’yu gördük. Bursaspor kendi gücünü bildiği için elinden geldiğince kora kor mücadele ile Kartal’la. Hele bir de Batalla gibi bir maestro yoksa yapacağı zaten bu olmalıydı. Özellikle Shehu, Delarge ve Yusuf ile aksayan Beşiktaş savunmasını yıprattılar. Yusuf’un Oğuzhan ile Quaresma’yı kafa kafaya bıraktığı golün asisti de bu yıpratışın en büyük örneğiydi.

Beşiktaş’ın istikrarsız, geçen sezonu aratan oyun yapısı sürüyor. Ne orta saha ne kanat organizasyonu var. Hiçbir şekilde koordine olamadılar. Takımın kaptanı, her şeyi olması gereken Oğuzhan, Talisca ile beraber “gölge oyunu” oynuyor. Şenol Hoca’daki bu Oğuzhan sevgisini anlamış değilim. Oğuzhan’ın yetenekli olduğu aşikar ama yeterli değil. Hoca neden bu kadar ısrar ediyor bilinmeyen bir denklem. Kenarda fizik olarak daha hazır bir Tolgay dururken, Ozzie’nin tutulması enterasan. Lens dökülüyor, yakaladığı o inanılmaz pozisyonu gol yapsa, oyun erken 2-2’ye gelecek, belki Beşiktaş maçı koparacaktı. Lens’in daha erken çıkması gerekirdi. Lens’in bölgesinden bir orta daha gelmezken Quaresma için de aynı şeyler geçerliydi. Q7’yi sadece kornerlerde yanına şişeler atılırken gördük.

Talisca da genel olarak yakın markaj altında kalınca Beşiktaş’ın bütün hücum yolları kapandı. Savunma da o şatafatlı günlerinden uzaktı. Pepe ile Vida arasında uyum sorunu dikkat çekiyor. Gökhan Gönül hala eskisi gibi değil. Sürekli adamını kaçırdı. Şimdi herkes takım yenik Şenol hoca neden Gökhan’ı alıp Caner’i soktu diyebilir ama bu hamle son derece yerindeydi. Şimdi bu kadar kötü olan bir Beşiktaş’ı yazdık ama iyiler de vardı. Kimdi bunlar Adriano ile Medel doksan dakika boyunca canını dişine kattılar. Love için de konuşmak gerek. Top aldığında etkili olacak bunu gösterdi pozisyonlara da girdi gol olabilirdi ama o da henüz fizik olarak eksik. Son dakikalarda gelen golle Beşiktaş puanı kaptı, bu 1 puan bu kadar kötü futbol için bulunmaz bir nimet. Ancak bu oyunla Beşiktaş’ın şampiyon olması da çok zor bu da acı gerçek.

NEGREDO

Bursa için maç büyük önem taşıyordu. Kendi kalesine atan Negredo’nun arkadaşlarını yenilgiden kurtarması onun adına artıydı.

KARTAL

Beşiktaş o bilinen futbolununu oynayamıyor. Takımın kimyası bozulmuş sanki. Orta sahanın verimsizliği takımın hızını kesiyor. (Habertürk/Kartal Yiğit)

Etiketler :