Gedson için CSKA Moskova da devreye girmiş!

Gedson için CSKA Moskova da devreye girmiş!

Ahmet Nur Çebi'nin menajer Ahmet Bulut'u aramasıyla başlayan Gedzon'un transfer süreci 6 saat gibi rekor bir sürede tamamlandı. Bu arada Gedson Fernandes için Galatasaray'dan derken sürpriz bir takımın devreye girdiği ortaya çıktı.

Ajans Beşiktaş - Beşiktaş ezeli rakibi Galatasaray'a tarihi bir çalım atarak Gedson Fernandes'i transfer etti. Başkan Ahmet Nur Çebi'nin menajer Ahmet Bulut'u aramasıyla başlayan transfer süreci 6 saat gibi rekor bir sürede tamamlandı. Bu arada Gedson Fernandes için Galatasaray'dan derken sürpriz bir takımın devreye girdiği ortaya çıktı. İşte son dakika haberinin detayları...

Beşiktaş, yaz döneminde de kadrosuna katmak istediği, uzun süredir ezeli rakibi Galatasaray'ın gündeminde olan Gedson Fernandes'in transferini sürpriz bir hamle ile bitirdi.

6 saat gibi kısa ancak yoğun geçen bir süre içerisinde gerçekleştirilen Gedson operasyonunun detayları şöyle:

1- SİZE GELEBİLİR BAŞKAN

Başkan Ahmet Nur Çebi, önceki gün Gedson'un temsilcisi Ahmet Bulut'u arayarak oyuncunun durumunu ve maliyetini sordu. Bulut, olumlu görüş bildirip "Gedson size gelebilir" deyince operasyon için düğmeye basıldı.

2- SÖZLEŞME 1 TEMMUZ'DA!

Beşiktaş, yaz döneminde bonservisinin yüzde 50'sine 7.5 milyon Euro önerdiği Gedson için bu kez 5 yılda 5 taksit şeklinde ödenmek üzere 6 milyon Euro'luk bonservis teklifinin yanı sıra %50 de sonraki satıştan pay önerdi.

Ayrıca Gedson'un ligin ikinci yarısını başka bir takımda kiralık olarak geçirmesi ve Benfica ile Beşiktaş arasındaki sözleşmenin 1 Temmuz'da devreye girmesi istendi.

4- CSKA MOSKOVA DEVREYE GİRDİ

Benfica'nın yanıtı sonrası 23 yaşındaki futbolcuyla pazarlıklar başladı. Beşiktaş'ın 4+1 yıl için 1.1 milyon Euro net maaş ve bonuslar içeren teklifine Gedson, "Tamam" dedi.

Oyuncu ayrıca Beşiktaş'ın belirleyeceği bir takıma sezon sonuna kadar kiralık gitmeyi kabul etti. Süreçte CSKA Moskova da devreye girdi ancak Benfica ve futbolcu cephesi kararını değiştirmedi.

5- ÇAYKUR RİZESPOR'A KİRALANDI

Siyah-Beyazlılar, genç orta sahanın Çaykur Rizespor'a kiralanmasını istedi. Bunun üzerine Karadeniz ekibi, Benfica ile kiralama görüşmeleri yaptı ve Gedson ile de ikinci devre için 700 bin Euro'ya anlaştı.

6- ÖZEL UÇAKTA ÇAY KEYFİ

 

Islak imzaların atılmasının ardından Gedson'u Barcelona'dan Türkiye'ye getirecek özel uçak İstanbul'dan havalandı. Dönüş yolculuğunda Çaykur Rizespor Başkan Yardıcısı Selim Selimoğlu ve Gedson Fernandes çay keyfi yaptı. (Sabah - Ogün Şahinoğlu)