Gianni Infantino'dan yabancı kuralı açıkmalası! "Yerli oyuncuların geliştirilmesi daha önemli"

Gianni Infantino'dan yabancı kuralı açıkmalası! "Yerli oyuncuların geliştirilmesi daha önemli"

Gianni Infantino, Futbolun Zirvesi'nde açıklamalarda bulundu.

Ajans Beşiktaş - FIFA Başkanı Gianni Infantino, Futbolun Zirvesi'nde açıklamalarda bulundu. Infantino şu ifadeleri kullandı;

"Beşiktaş'ı başarısından dolayı tebrik ediyorum, muazzam bir başarı sergilediler. Tebrik etmek görevimiz, onları kutluyorum. Riva'yı ziyaret ettim, çok etkilendim. Türkiye Futbol Federasyonu'nun, tüm dünyada futbolun geliştirilmesi için bize yardım ettiği çok açık"

Infantino, yabancı kuralı ile ilgili olarak "Türkiye Futbol Federasyonu, en önemli federasyonlardan biri bizim için. Yardımlar çerçevesinde de, futbolun gelişiminde büyük bir öneme sahip. Futbolcu yetiştirenler ödüllendirilmeli, ama bu atlanıyor. Yabancı oyuncu sınırlamasıyla, yerel futbolcuları nasıl geliştirebiliriz tarafına bakmak gerekiyor. Bazı kurallar olması gerekiyor, biraz daha detaylı bakmamız gerekiyor. Kulüplerin yetiştirmesi için, çalışmalar yapmamız gerekiyor. Eskiden yabancı oyuncu sınırlamaları vardı, ama şu anda AB kriterleri gereği, böyle bir sınırlandırma yok. Şu açık ki, yerel oyuncuların geliştirilmesi daha çok önemli"

Etiketler :