Gökhan Dinç: "Çok kazançlı"

Gökhan Dinç: "Çok kazançlı"

Spor Toto Süper Lig'in 10. haftasında Beşiktaş, Vodafone Park'ta Çaykur Rizespor'u farklı mağlup etti. Vatan Gazetesi Spor Yazarı Gökhan Dinç, karşılaşmayı değerlendirdi.

Ajans Beşiktaş - İşte Gökhan Dinç'in bugünkü köşe yazısı:

BEŞİKTAŞ taraftarı şampiyon oldukları sezonlarda olduğu gibi üzerine düşeni fazlasıyla yaptı. Beşiktaş’ın uyandırılması gerekiyordu. Taraftar geçen hafta gösterdiği tepki ile sahadaki oyuncuların uyanmasını sağladı. Hem de ne uyanmak! Beşiktaş maçın başlama düdüğü ile rakibini ısırmaya başladı. Erken gelen gol tribünlerin de havaya girmesine neden oldu. Zaten takımını ateşlemeye gelen taraftardan daha fazlasını da bekleyemezsiniz.
 
GELELİM tercihleri ile Şenol hocaya. UEFA Avrupa Ligi maçında Mustafa’yı oyuna soktuğu zaman eleştirdiğim Şenol hoca, hafta boyunca antrenmanlardaki performansı ile formayı kapan Mustafa’yı bu kez yıllar sonra ilk 11’de oynattı ve hem oyuncusunu kazandı hem de yeni bir golcü.
 
SAHA dizilişini ilk gördüğümüzde hemen hepimizin Mustafa’nın 10 numara bölgesinde ne işi var dediğimiz bir gerçek. İlginç bir tercih olmuştu. Mustafa da o ilginç tercihlere attığı güzel gollerle daha da gizem katmış oldu. Hem Mustafa hem de Beşiktaş taraftarı bu performansı çok beklemişti. Şimdi karşılığını verdi Mustafa.
 
GÜNEŞ’E TEBRİKLER
 
YALNIZ lke futbolunun en özel oyuncusu Quaresma’nın tüm gollerdeki katkısını da unutmamak lazım. Takımda herkesin protesto edilmesi mümkün ancak Quaresma’nın değil. Şenol hocaya, Mustafa tercihi nedeniyle kocaman bir tebrik göndermek lazım.
 
BAZI maçlar vardır sizi lige, şampiyonluğa bağlar. Öyle bir haftaydı Beşiktaş için. Sahadaki mücadele anlamında Beşiktaş kazanmayı, şampiyonluğu ne kadar istediğini gösterdi.
 
ÇAYKUR Rizespor’un Okan hoca ile kazandığı ivmeyi önümüzdeki maçlarda da devam ettireceği gerçeğini 9 kişi kaldıkları ile birleştirince sonuç kaçınılmaz oldu.
 
YILLARDIR süre gelen “altın değerinde 3 puan” klişesi bu maçın en önemli başlığı olsa gerek. Zirve yarışındaki takımlar G.Saray, Antalyaspor, Kasımpaşa, Trabzonspor’un puan kaybı yaşadığı haftayı 3 puanla kapatmak, Mustafa’nın golleri, taraftar ile barışmak Beşiktaş’ın bu haftaki kazancı oldu. (Vatan/Gökhan Dinç)

Etiketler :