Gökhan Dinç: "Şampiyonluğun en büyük adayı Beşiktaş"

Gökhan Dinç: "Şampiyonluğun en büyük adayı Beşiktaş"

Vatan gazetesi yazarı Gökhan Dinç, Beşiktaş-Konyaspor mücadelesini değerlendirdi.

Ajans Beşiktaş - Gökhan Dinç, bugünkü köşesinde şunları yazdı: Son şampiyon için ‘bıraktığı yerden devam ediyor’ diyebiliriz. Hem de her şeyi ile. Oyun sistemi, oynamayı istemesi, topu ayağında tutması, atak başlangıçları ve hatalarıyla... İyi olan şeylerle başlayalım. Pepe kalitesini gösterdi. Quaresma iyiydi. Atiba da geçer not alır. Ancak kötülerde ise sayı biraz daha fazla.
 
Oğuzhan 10 numaralı formayı hakkıyla ve şerefiyle taşır. Ama ondan 10 numara olmaz. Geçen sezonun ideal ikilisinin dışına çıkmayı kabul edemiyorum. Atiba-Tolgay yan yana oynadığında hiçbir maçı koparamadı Beşiktaş. Atağa çıkamadığı gibi Atiba’nın oyununu bozduğu için savunma anlamında da sıkıntı yaşıyor siyah beyazlılar.
 
Dedik ya her şey aynı diye... Şenol hoca da aynı denemeleri yapıyor. Dün oynanan maçın ilk 45 dakikasında hoca geçen sezon başından bu yana denediği şeyi yine denedi olmadı. Mustafa hoca istediğinde rakip tanımadan oynayan ve oynatan bir anlayışa sahip. Geçen sezon da yazmıştım, Beşiktaş’ı yenmek istiyorsan oynayacaksın. Geri çekilirsen Beşiktaş kâbusun olur diye. Dün ilk 45’te oynadı ve baskı yaptı Konyaspor. Bunun da ekmeğini yedi, soyunma odasına 1-0 önde gitti.

2. yarıda Şenol hoca beni çok şaşırtan, olumlu anlamda şaşırtan şeyler yaptı. Özellikle Negredo ve Caner’i aynı anda oyuna alması ve hücumdaki oyuncu sayısını arttırması beklemediğim bir şeydi. Genelde hücum oyuncusu ile hücum oyuncusunu değiştirirdi.
 
PEPE’DEN %100 PENALTI!
Bu ilerleyen haftalarda Beşiktaş’ın geçen sezondan daha cesur oynayacağını gösterdi. İşte bu cesaret Beşiktaş’ı maçta tuttu. Cenk inanılmaz bir golcü refleksi ile harika bir vuruş yaptı ve skoru 1-1 yaptı. Oyundan Tolgay çıkınca Oğuzhan da yerine döndü ve biraz top izlemeye başladık. Son dakikalarda risk alınca Beşiktaş, Konyaspor kontra ataklarla gelmeye çalıştı. 89’da Cenk araya girdi. Ama 90’da Pepe giremedi. %100’lük penaltı hamlesi yaptı ve siyah-beyazlıları kupadan etti.
 
Genel anlamda Beşiktaş’ın arzulu ancak yorgun olduğunu gördüm. Bu takım bu inançla yine yeni sezonun en büyük şampiyonluk adayı olur. Benim dün gece sahadan aldığım mesajlar bunlar.

Etiketler :