Gordon Milne’den Sergen Yalçın yorumu! "Beni şaşırttı ama başaracak"

Gordon Milne’den Sergen Yalçın yorumu! "Beni şaşırttı ama başaracak"

Beşiktaş'ın efsane isimlerinden Gordon Milne, önemli açıklamalarda bulundu.

Ajans Beşiktaş - 1987-1993 yılları arasında merhum Süleyman Seba’nın başkanlığını yaptığı Beşiktaş’ta bir döneme damga vuran efsane hoca Gordon Milne, önemli açıklamalar yaptı.

83 yaşındaki İngiliz eski teknik adam, altyapıdan A Takım’a yükseldikten sonra formayı verdiği Sergen Yalçın’ın antrenörlük kariyerinin Beşiktaş’a yükselmesiyle ilgili konuştu. Milne, “Rıza ve Mehmet’in bu yönde bir kariyer planı yapmasını bekliyordum ama o dönemki Sergen’in hocalığı seçeceğini söyleseler ‘Sanmam’ derdim” ifadelerini kullandı.

TARAFTAR AVANTAJI VAR

Gordon Milne, sözlerine şöyle devam etti: “Başarılı olacağına yürekten inanıyorum. Ama bunun oluşması için bazı şartlar gerekiyor. Benim dönemimde başkan Süleyman Seba, yöneticiler, taraftarlar, futbolcular ve ben adeta bir aile gibiydik. O yüzden her zaman o camiada olmaktan onur duydum. Herkes arkamızdaydı. Bu yüzden şimdi de Beşiktaş’ta aynı ortamda buluşmak şart. Sergen Yalçın’ın tribün desteğiyle gelmesi ve kulübün efsanesi olması büyük avantaj. Birlik olup sonuna kadar destek olunmalı.”

ÇOK YABANCI OLMAZ

“İngiltere son dönemde yetenekli oyuncular çıkartıyor. Genç nüfusuyla Türkiye de başarabilir. Her çocuğun hayalinde futbolcu olmak var. Fulya tesisimiz berbattı. 2 yıl sonra çim görmüştük. Ama şimdi tesisler harika. Ekonomik şartlar daha uygun. Türkiye, yoluna yüksek maliyetli yabancı transferleriyle devam edemez. Sınırlamayı yeniden gündeme getirebilirsiniz. Arsenal-Chelsea oynuyor, kadrolarda da neredeyse hiç İngiliz yok. Futbol bir endüstri, ticari bir pazarlama ve dev bir holding haline geldi. Bizim çalışma dönemimizde her şey kısıtlıydı.”

TÜRKÇEM OLSA 6 AY KALIRDIM

“Türkçe öğrensem ve gazetelerde yazılanları anlasam herhalde sadece 6 ay kalırdım Beşiktaş’ta. Tribünler işler kötü giderken ‘Lütfen eve git Gordon’ diye İngilizce pankart açmışlardı. Anlamamak ve okumamak daha iyiydi. Şimdi ise işler çok daha beter!”

ŞAMPİYONLUK ARTIK ÇOK ZOR

“Benim dönemimde futbol içine kapanıktı. 3 yabancı kuralı vardı ve kulüpler yerli futbolculara yönelirdi. Bonservis kuralları çok farklıydı. Şimdi imkânlar değişti. Türkiye’de 4 büyükler yabancı ağırlıklı kadrolarla her sene şampiyonluğa oynuyor. Yani geçmişle kıyaslandığında Süper Lig’de şampiyon olmak artık çok zor.”

FUTBOL TEMELLİ DEĞİŞECEK

“Corona virüsü salgınının futbolu vurmaması imkânsız. Çarkların durmasıyla para azalacak. Mantalite değişecek. Önümüzdeki 3 sezonun son yıllara göre çok değişik olacağını düşünüyorum. Finansal anlamda herkesin kafasında soru işareti var. Artan bonservisler düşecek ve altyapıya yönelim mecbur hale gelecektir.” (Sözcü)