"Güneş, Kartal’dan en güzel şekilde uğurlanmayı hak ediyor"

"Güneş, Kartal’dan en güzel şekilde uğurlanmayı hak ediyor"

Milliyet Gazetesi Yazarı Bilal Meşe, Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş'le geçen hafta yaptığı sahbeti, bugünkü Milliyet Gazetesi'ndeki köşesine taşımış.

Ajans Beşiktaş - İşte Bilal Meşe'nin o yazısı:

"Geçen hafta Şenol Güneş hocamızla Ümraniye’de bir araya geldik, iki saate yakın sohbet ettik. Bu süreçte birçok konuya parmak bastık. Sorular yönelttim, Güneş hoca, yan yollara sapmadan açık yüreklilikle yanıtladı. O konuşmaları değerli okuyucularımızla paylaşmak isterdim ama adı sohbet olunca, akan sular durur. Bizleri büyüklerimiz böyle yetiştirdi, öyle de kalmaya devam edeceğim. Neticede böylesi sohbetlerin gerçekleşmesinde ‘güven’ çok önemlidir. Beni, bilen, bilir.
Burak Yılmaz’ın medyada yer alan bir cümlesi var, “Şenol Güneş baba gibi...” Biliyorum ki, sıkıntılı oyuncuları, yeniden kazanma adına her türlü yöntemi dener Güneş hoca... Sabırlıdır, kesip atmaz, şans verir, taa ki, düzeltene kadar... Burak Yılmaz’ın “Baba” kelimesi, Şenol Güneş hocayı çok güzel ifade ediyor.
Güneş’in bakmayın sinirli hallerine, müthiş duygusaldır ama hiç belli etmez... Milli Takım’la sözleşme imzaladı, iki maça çıktı, yeniden Kartal’a motive oldu, tam gün mesai yapıyor. Yüzü gülüyordu, keyfi yerindeydi, çevresine, mesai arkadaşlarına pozitif enerji veriyordu hoca...
Son söz olarak, taraftarlara seslenmek istiyorum. Güneş hoca, Kartal Yuvası’nda iki şampiyonluk yaşadı, hele hele ilkinde şartlar malumunuz. İki şampiyonlukta sizin desteğiniz, tuzunuz-biberiniz var, bu yadsınamaz. 
Demem o ki, en kötü günlerde takıma ve hocaya sahip çıktınız. Tamam bu kez belki şampiyonluk treni kaçtı, kırgın ve kızgın olabilirsiniz. Ne var ki, Bursaspor maçında Güneş’e protestoyu, Guti’ye alkışı kabullenmemiz mümkün değil!
Kaldı ki Beşiktaş’ta görünen bir ekonomik kriz ortada, bu tabloda takımın ligde bulunduğu konum başarıdır.
İşin özeti, Güneş, Kartal’dan en güzel şekilde uğurlanmayı hak ediyor, ne dersiniz vefalı taraftarlar?

Sergen Yalçın'ın başarısı

Biliyoruz ki haziranda Şenol Güneş Beşiktaş’a veda edecek, Milli Takım’da görevine resmi olarak başlayacak. Yönetim kanadı teknik direktör konusunda A ve B planlarını devreye sokmaya çalışıyor, yazılı-görsel medyada ise papatya falları açılıyor! Öyle ki, bazı spor programlarında ‘kim olsun’ gibisine anketler düzenleniyor. 
Yabancılar elbette var (!), yerliler arasında Sergen Yalçın öne çıkıyor. Yorumcu meslektaşlarımızın yine bazıları, “Başarısı yok” diyorlar! Yapmayın, etmeyin arkadaşlar; büyük başarıları Anadolu takımlarında yakalamak kolay mıdır? Sergen Yalçın ve ekibi, Alanyaspor’u teslim aldığındaki puan durumuna bakın, bugünle karşılaştırın, sonra ahkam kesin!
Bu kulvarda en zor görev nedir biliyor musun, düşmesine kesin gözüyle bakılan takımı, o bölgenin  uzağında tutmaktır. Asıl başarı budur, bunu bilir, bunu söylerim. Kimileri gibi “bir eli balda, diğeri eli yağ da değil” Sergen Yalçın’ın... Bu da bir başarı hikayesidir, yanılıyor muyuz sevgili meslektaşlarım?
Yönetimin işine karışacak halimiz yok, para bizden çıkmayacak (!), ancak günü kurtarma adına sürekli yabancılara sığınmaya kalkarsanız, eleştiri hakkımızı da sonuna kadar kullanırız!"