Güneş üst üste 3. şampiyonluğun şifresini verdi!

Güneş üst üste 3. şampiyonluğun şifresini verdi!

Galatasaray'ın Başakşehir'i konuk edeceği haftayı fire vermeden geçmek isteyen Beşiktaş son yıllarda kendisine ters gelen Akhisar'a karşı aynı zamanda "cuma kabusu"nu da son vermek amacında.

Ajans Beşiktaş - Süper Lig'de şampiyonluk mücadelesi veren Beşiktaş son yıllarda kendine ters gelen Teleset Mobilya Akhisar'a karşısında kader sınavına çıkıyor. İlk iki sırayı paylaşan Galatasaray ile Başakşehir'in karşı karşıya geleceği bu haftayı kayıpsız geçmek isteyen siyah beyazlılar, rakibini devirip zirveye bir adım daha yaklaşmayı amaçlıyor.

Sezonun kalan bölümünde 6'da 6 yaparak üst üste 3. kez mutlu sona ulaşmayı planlayan Şenol Güneş'in öğrencileri ayrıca Akhisar deplasmanında "Cuma kabusu"nu da sonlandırma peşinde. Ligde oynadığı son 10 cuma maçının sadece birinden galip ayrılabilen Beşiktaş  bu karşılaşmaların 7'sinde berabere kalırken, 2'sini ise kaybetti.

Futbolcularıyla yaptığı toplantılarda sezonun geri kalan bölümünü maç maç düşünmeleri gerektiğinin altını çizen teknik direktör Şenol Güneş, üçüncü şampiyonluk yolunda ligdeki son 6 maçta 9 puan kaybettiği rakibine karşı tek seçeneğin galibiyet olduğunu bir kez daha vurguladı.
 
Akhisar deplasmanında tek sıkıntı Gökhan Gönül'ün durumu... Tecrübeli sağbekin forma giyip giyemeyeceği belirsizliğini koruyor. Güneş'in kupadaki derbi öncesi Gökhan'ı riske etmeyebileceği ve savunma dörtlüsünü Adriano, Pepe, Tosic ve Caner üçlüsünden kuracağı kaydedildi. 

Orta alanda seçim yapmakta zorlanan deneyimli teknik adamın cezası biten Atiba'nın yanında yükselen formu nedeniyle Medel'i tercih edeceği, 5 maçlık cezasını tamamlayan Quaresma'ya da Babel ile birlikte kanatlarda görev vereceği ifade edildi. İleri uçta da Talisca ile Negredo şans bulacağı belirtilirken, maçın gidişine göre ilk maçında golünü atan Ların'in de görev alabileceği bildirildi. (beIN Sports)