Güneş ve Çalımbay karşı karşıya

Güneş ve Çalımbay karşı karşıya

Spor Toto Süper Lig'in 24. haftasında oynanacak olan Trabzonspor-Beşiktaş karşılaşması, rekabetin yanı sıra duygusal bir boyut taşıyor. Şenol Güneş ve Rıza Çalımbay, efsane oldukları takımlara karşı bu kez rakip olarak sahada yer alacaklar.

Ajans Beşiktaş - Spor Toto Süper Ligi'in 24. haftasında 5 Mart Pazartesi günü saat 20.00'de (bugün) Medical Park Stadyumu'nda Trabzonspor ile Beşiktaş karşı karşıya gelecek. Hakem Halis Özkahya'nın düdük çalacağı müsabaka, iki takım arasında yaşanacak rekabetin yanı sıra duygusal anlamlar da taşıyor. Bir tarafta Trabzonspor efsanesi Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, diğer tarafta ise Beşiktaş efsanesi Trabzonspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, efsane oldukları takımlara karşı bu kez sahada rakip olarak mücadele edecekler.

Büyük bir taktik savaşı yaşanacak

Trabzonspor'un efsane ismi Beşiktaş'ın çalıştırıcısı Şenol Güneş ve Beşiktaş'ın efsane ismi Trabzonspor'un antrenörü Rıza Çalımbay, efsane oldukları takımlara karşı ilk kez karşılaşacaklar. Bordo-mavili takımın yıllarca kalesini koruyan ve şampiyonluklar yaşayan Güneş ile Beşiktaş'ın orta sahasını yıllarca taşıyan ve yaşanan şampiyonluklarda imzası bulunan Rıza Çalımbay, bu kez görevde oldukları takımın başarısı için büyük bir taktik savaşı verecekler. İki teknik adamın da puana ihtiyacı olduğu haftalarda gülen tarafın kim olacağı merakla beklenmeye başladı.

Güneş üstün

Şenol Güneş ile Rıza Çalımbay, bugüne kadar farklı takımlarda 13 kez karşılaştılar. 2005 yılında Beşiktaş'ın başında bulunan Çalımbay, Trabzonspor'u çalıştıran Şenol Güneş'i 1-0 yendiği maçla birlikte iki teknik adam arasında başlayan rekabette Güneş'in üstünlüğü bulunuyor. Şenol Güneş, 13 mücadelede 6 galibiyet elde ederken, Çalımbay ise 4 defa sahadan galip ayrıldı. 3 maçtan da beraberlik çıktı. İki teknik adam bu sezon ikinci kez birbirlerine rakip olacaklar. Sezonun ilk haftasında siyah-beyazlı takım, Çalımbay yönetimindeki Antalyaspor'u 2-0 mağlup etmişti. (Ajansspor)

Etiketler :