Güneş'ten Guti ve İlhan Mansız'a: "Benden sonra bu takımın sorumlusu siz olacakmışsınız gibi hazırlanın"

Güneş'ten Guti ve İlhan Mansız'a: "Benden sonra bu takımın sorumlusu siz olacakmışsınız gibi hazırlanın"

Beşiktaş ile sözleşmesi sezon sonunda bitecek teknik direktör Şenol Güneş, Guti ve İlhan Mansız ile yaptığı görüşmede, “Ben olurum ya da olmam. Siz her zaman bu takımı yönetmeye hazır vaziyette işinize odaklanın." dedi.

Ajans Beşiktaş - Bir yandan Süper Lig’de şampiyonluk yarışında mücadele eden Beşiktaş, diğer yandan da UEFA Avrupa Ligi’nde gruplardan çıkarak yoluna devam etmenin peşinde. Bu sezon Ziraat Türkiye Kupası’nda yer almayan siyah-beyazlı takımda, teknik direktör Şenol Güneş’in sözleşmesi sezon sonunda sona eriyor. Beşikaş ile 2015-2016 sezonunun başında sözleşme imzalayan ve 2 yıl üst üste şampiyonluk başarısı yaşayan deneyimli teknik adamla, 2017-2018 sezonunun başında 2 yıl daha sözleşme uzatılmıştı. Zaman zaman verdiği demeçlerde Beşiktaş’tan sonra kulüp takımı çalıştırmak istemediği ifade eden deneyimli çalıştırıcının sezon sonunda siyah-beyazlı kulüple olan sözleşmesi sona eriyor. Beşiktaş yönetimi, sezon başında Guti Hernandez ve İlhan Mansız’ı Şenol Güneş’e yardımcı olarak göreve getirmişti. Tecrübeli hoca da, sezon sonu bırakma ihtimalini göz önünde bulundurarak yardımcılarıyla sık sık takıma dair toplantılar yapıyor.

TEKNİK DİREKTÖR GİBİ HAZIRLANIN

Guti Hernandez ve İlhan Mansız başta olmak üzere tüm teknik ekibi toplayarak bir görüşme yapan Beşiktaş Teknik Diretörü Şenol Güneş, yardımcılarından takımın teknik direktörü gibi hazır olmalarını istedi. İlhan Mansız ve Guti’ye dönen başarılı çalıştırıcı, “Ben olurum ya da olmam. Siz her zaman bu takımı yönetmeye hazırmışsınız gibi işinize odaklanın. İkiniz de çok yetenekli isimlersiniz. Çalışmalarınızdan da son derece memnunum. Benden sonra bu takımın sorumlusu siz olacakmışsınız gibi hazırlanın. Kendinizi hazırlayın. Benim yardımcım gibi değil de sanki teknik direktörmüş gibi işinizi yapın” dedi. Sezon başında göreve getirilen iki isimden Guti, yabancı oyuncularla iletişimle ön plana çıkarken, İlhan Mansız ise rakip analizi yapıyor.

SEZON SONU BELLİ OLACAK

Teknik direktör Şenol Güneş’in siyah-beyazlı kulüple sözleşme imzalayıp imzalamayacağı sezon sonunda belli olacak. Deneyimli çalıştırıcı “Beşiktaş’ta mutluyum. Başkan da mutlu. Sezon sonu duruma göre yeniden oturup konuşuruz” ifadelerini kullanmışı. Beşiktaş Başkanı Fikret Orman ise, konuyla ilgili olarak “Biz hocamızdan memnunuz. Yaklaşık 30 yıldır tanışıyoruz. Yönetim olarak görev süremiz 2019’da sona eriyor. Seçiliriz, seçilmeyiz ona göre bir kez daha hocamızla masaya oturmayı o gün geldiğinde kararlaştıracağız” açıklaması yapmıştı. Beşiktaş, deneyimli çalıştırıcının teknik direktörülüğünde 2 şampiyonluk yaşarken, geçtiğimiz sezonu ise 4. sırada tamamlamıştı. Siyah-beyazlılar, bu süreçte Şampiyonlar Ligi’nde grupları rekor puanla lider bitirirken, UEFA Avrupa Ligi’nde de çeyrek finale kadar gelmiş, penaltılarla Lyon’a elenerek yarı finalin kapısından dönmüştü. (Yeni Şafak)