Güneş'ten Lyon Başkanı'na cevap

Güneş'ten Lyon Başkanı'na cevap

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi çeyrek final ilk maçında Lyon'la karşılaştı.

Ajans Beşiktaş - UEFA Avrupa Ligi çeyrek final ilk maçında Fransa'da Lyon'a konuk olan Beşiktaş, Babel'in golüyle uzun süre önde götürdüğü maçı son dakikalarda yediği iki şok golle 2-1 mağlup oldu. Lyon'un gollerini Tolisso ve Morel kaydetti. Siyah-Beyazlılar tur şansını Vodafone Arena'ya bıraktı.

Maçtan sonra teknik direktör Şenol Güneş açıklamalarda bulundu:

"Oyun kontrolümüzde gidiyordu. Rakibe şanslar vermemiz gol ve moral buldurdu. 1-0'dan sonra 2-1 mağlubiyet üzüntü verici. Daha ilk 90 dakikayı oynadık, ikinci maçta sahamızda turu geçmek istiyoruz.

Maç öncesinde yaşananlar üzücü. Böyle bir izlenimle ayrılmak doğru değil. Yanlış yapanları, seyirciler de ortadan kaldırmalı. Eksikler var, eldeki oyuncularla devam edeceğiz. UEFA için dar bir kadromuz var ama çıkan 11'imiz en iyisini yapacaktır.

Aboubakar rövanşta yine bizimle olmayacak. Bizim için kayıp ama diğer oyuncularımız da elinden geleni yapacaktır."

GÜNEŞ'TEN LYON BAŞKANI'NA YANIT

Şenol Güneş, "Rövanş maçı seyircisiz oynanmalı" diyen Lyon Başkanı'na şöyle yanıt verdi: "Birini suçlayarak diğerini koruyarak bir yere varamayız. Olayın yanlış tarafı tribünün kullanış şekli."

Güneş ayrıca şunları söyledi:

"Bu tip söylemler doğru değil. Siz bunu körüklüyorsunuz. Biz olayı düzeltmeye çalışıyoruz. Hakeme de, onların antrenörüne de söyledim, beraber çıkalım sahaya dedim. Başkan öyle diyorsa yanlışı körüklüyor.  Biri bir şey atmışsa, atanı da yanlış bulurum. Provokasyon yapıp attıranı da yanlış bulurum. Korner atılırken yabancı cisim atıldı, biz provake etmedik. İstanbul'da şimdiye kadar böyle bir şey oldu mu?"