Güneş'ten UEFA'ya tepki: "Lyon taraftarının gelmemesi bir hazırlıktı. Belki de bu ceza biliniyordu!"

Güneş'ten UEFA'ya tepki: "Lyon taraftarının gelmemesi bir hazırlıktı. Belki de bu ceza biliniyordu!"

UEFA, Lyon ve Beşiktaş'a geçen hafta Fransa'daki maçta yaşanan olaylar nedeniyle ceza verdi. Şenol Güneş, basın toplantısını bu konuya ayırdı.

Ajans Beşiktaş - UEFA Disiplin Komitesi’nden yapılan açıklamada iki kulübe de 2 yıl ertelemeli 1 yıl men cezası verildiği duyuruldu. Açıklamada 2 yıl içinde benzer olayların yaşanması halinde Lyon ve Beşiktaş’ın 1 yıl men cezası alacağının altı çizildi. Kulüplere 100’er bin euro da ceza kesildi.

Karar hakkında ve yarınki maç için Şenol Güneş şu değerlendirmelerde bulundu:

"Kararı UEFA mı aldı, Lyon mu aldı bilmiyorum. Güvenlikten Lyon sorumlu olmasına rağmen cezayı biz aldık. Zamanlama olarak hatalı bir karar. Aldıkları kararda kendi vicdanları rahatsa bizim diyerek birşeyimiz yok.

Zamanlama olarak hatalı bir karar. Aldıkları kararda kendi vicdanları rahatsa bizim diyerek birşeyimiz yok. Çok önemli ve zor bir maç oynayacağız. 2 iyi takımın maçı olacak. Çeyrek finale iyi futbol oynayarak geldik.

Sonuç ne olursa olsun futbolcularımla gurur duyacağım ama maç sonunda mutlu ayrılmak istiyoruz. Taraftarımızın geçen maçlarda olduğu gibi desteğini bekliyoruz. Rakip takımın tahriklerine gelmemeleri lazım.

Biz futbolun dışına çıkmayacağız. UEFA terazinin bir tarafına baskın basmıştır. Şiddet varsa ceza alınmalı, caydırıcı da olmalı. Ama ceza verirken haksızlık yapılırsa, zararı daha büyük olur.

Buraya onların taraftarının gelmemesi bir hazırlıktır. Belki de bu ceza kararı biliniyordu. Ben bunu seneryonun bir parçası olarak görüyorum. Bunun mantığı yok. Futbol ayakla oynanır ve biz bunu uygulamaya çalışacağız.

Bu karardan kazanan Lyon'dur. Kaybeden Beşiktaş ve futboldur. Aboubakar ve Marcelo cezalı olduğu için, Ömer de sakat olduğu için kadroda olmayacak. Diğer oyunculara bakacağız.

Politik lafını kullanmak istemiyorum. Oğuzhan'a bir şey atılırken oyuncumuz yere yatsaydı maç tatil olurdu.

UEFA ceza vererek yarın oynanacak maç için baskı uygulamıştır ama bununla ilgili fazla yorum yapmak istemiyorum. O kadar bilet satıp para kazanacaksın, e satma. Bütün sorumluluk onlara ait. Bak ne yaptılar? Yarın taraftar getirmiyorlar!

Fransız gazeteci: Lyon oyuncuları yarın etkilenir mi?
Şenol Güneş: Lyon oyuncuları bundan etkilenmeyecektir.

Caner'in kadroya girme olasılığı fazla ama düşündüğümüz düzeyde olsa bunları konuşmazdık. Maçı kazanmak için oyuncu kaybetmeyiz.

Oyuncularla konuşamadım cezayı. Önümüze bombayı koydular, hadi etkilenme diyorlar. Bize gol attılar şimdi. Düşün ki yarın 10 tane Fransız sahaya birşeyler atacak, cezayı biz alacağız. Lyon'la aynı ceza geldiği zaman ben UEFA'nın samimi olduğunu düşünmüyorum."