Güntekin Onay: "Beşiktaş, formasının olduğu her yerde..."

Güntekin Onay: "Beşiktaş, formasının olduğu her yerde..."

Vatan gazetesi yazarlarından Güntekin Onay, Osmanlıspor-Beşiktaş karşılaşmasını değerlendirdi.

Ajans Beşiktaş - İşte Güntekin Onay'ın yazısı:

BEŞİKTAŞ, formasının olduğu her yerde kazanmak için oynar ve oynamalıdır. Çünkü bu maç ligde düşme hattındaki bütün takımları ilgilendiriyordu. Spor ahlakı ve sorumluluğu bunu gerektirir. Beşiktaş dün birçok eksiğe ve olumsuzluğa rağmen kazanmak için oynadı. Yenik duruma düşmesine rağmen maçı bırakmadı ve 2. yarıda bulduğu 3 golle bunu başardı.

ŞENOL Güneş oyun içinde yaptığı hamlelerle, oyuncu ve pozisyon değişiklikleriyle ibreyi lehine çevirmeyi başardı. İlginç olan ise Lens’in sol beke geçmesiydi. Açıkçası ben de Lens’in kariyerinin bundan sonraki bölümünde sağ beke evrilebileceğini ve bu bölgede ofansif olarak daha faydalı olabileceğini düşünüyorum. Ama tabii ki öncelikle, oyuncunun bunu kabul etmesi ve buna odaklanması gerekiyor. 

LENS, BEKE EVRİLEBİLİR

AntonIo Valencia, Manchester United’da iyi bir sağ beke dönüştü. Lens için de böyle bir pozisyon değişikliği neden olmasın. Çünkü kapalı savunmalara karşı önde oynadığı zaman verimlilik sağlayamıyor. Açık alanda hızıyla daha etkili. Yüzü dönük ve daha geniş mesafede oynamak, bu tip oyuncular için daha kolaydır.

DÜN Beşiktaş’ta yenilen ilk golde Medel’in, 2. golde Vida’nın hataları vardı. Oyuna sonradan giren Mustafa Pektemek ve Vagner Love’ın golleriyle Beşiktaş kazandı ve ligde az da olsa devam eden ikincilik iddiasını devam ettirdi.