Güntekin Onay: "Hazır olan kazandı"

Güntekin Onay: "Hazır olan kazandı"

Vatan gazetesi yazarı Güntekin Onay, Beşiktaş-Konyaspor maçını değerlendirdi.

Ajans Beşiktaş - Güntekin Onay, bugünkü köşe yazısında maç hakkında şu açıklamalarda bulundu: Sezonun ilk resmi maçında Beşiktaş tempo ve ritm olarak hazır bir görüntü ortaya koymadı. Top siyah-beyazlılardayken sağlanamayan akıcılık ve hız Beşiktaş’ın ilk yarıdaki en büyük eksisiydi. Özellikle top kayıplarıyla orta alanda kaybolan Tolgay ve kendi temposunun çok gerisinde görünen Atiba bu olumsuz durumun baş aktörleriydi.
 
Tolgay Arslan forvet arkası pozisyonunda verimli olamıyor. Pas akışkanlığı ve isabeti sağlayamayıp oyuna değer katmaktan çok uzak kaldı. Siyah-beyazlı ekip etkili görünen Ryan Babel’i ise ilk yarıda çok az topla buluşturdu.
 
NEGREDO’YA ZAMAN GEREK
Konyaspor daha dikkatli ve yüksek konsantrasyona sahip bir duruş sergiledi. Şık bir golle de skoru bulunca topun arkasına geçtiler ve Beşiktaş’a alan vermediler. Maçın ikinci yarısının başında yine etkili olamayan Beşiktaş’ta teknik direktör Şenol Güneş, Alvaro Negredo ve Caner Erkin’i oyuna alarak 4-4-2 sistemine döndü. Görünen o ki Alvaro Negredo fiziksel olarak hazır değil. Caner Erkin ise Kara kartal’a güç kattı.
 
Siyah-Beyazlı ekipte fizik olarak Cenk Tosun, Ryan Babel ve Dusko Tosiç dışında hazır isim göremedim. Daha agresif ve istekli futbol oynayan Konyaspor’a cevap veremediler.
 
SADECE CENK TOSUN...
Dün gece sahanın en iyi oyuncusu Konyasporlu Traore idi. Beşiktaş’ta ise Cenk Tosun dışında bekleneni veren yoktu. Son 2 yılın görkemli futboluyla şampiyonu olan Beşiktaş, kalitesinin ve temposunun çok altında ve hazır değil. Özellikle orta alanda tempo ve pas niteliği bakımından hayal kırıklığı yaratan bir Beşiktaş izledik.
 
Konyaspor daha fazla odaklanmış ve daha çok isteyen taraf idi. Yeşil-beyazlı ekibe tebrikler ancak ne yazık ki Konya tribünlerinde yaşanan olaylar ve atılan bıçağın cezası Konyaspor’a çok pahalıya mal olacaktır.

Etiketler :