Güntekin Onay: "Kartal ipten döndü"

Güntekin Onay: "Kartal ipten döndü"

Vatan gazetesi yazarı Güntekin Onay, Aytemiz Alanyaspor-Beşiktaş mücadelesini değerlendirdi.

Ajans Beşiktaş -  Ligde 4 maçtır kazanamayan Beşiktaş’ın bu duruma nasıl bir reaksiyon göstereceği merak konusuydu. Siyah-beyazlılar karşılaşmaya kararlı başladı ve henüz 8. dakikada Oğuzhan’ın hazırladığı pozisyonda Cenk’le golü buldu. Ancak 1-0’ın ardından gereken tempodan uzak kalan Beşiktaş, özellikle de golü yedikten sonra yine yavaş oynayarak rakip savunmayı açacak aksiyonlarda bulunamadı.
 
2. yarıda yine topa daha fazla sahip olan siyah-beyazlılar golü getirecek nitelikte pozisyon üretmekte bocaladı. Bunun nedenleri var. Her şeyden önce Talisca iyi oynamıyor. Çok top kaybı yapıyor. Ayrıca Cenk Tosun rakip stoperlere üstünlük kuramıyor ve sadece kendisi için hazırlanan pozisyonların içinde var.

Beşiktaş gibi bir takımın ligde kalesinde 20 gol görmüş bir Aytemiz Alanyaspor karşısında dahi bu kadar bocalaması normal değil. Sadece Quaresma’nın bireysel becerisi ile kanatlardan yapılan ortalarla oynamaktan daha fazlasını yapması şart.

Rakip savunmayı zorlamaya çalışan ve sorumluluk alan bir de Ryan Babel vardı. Atılan goldeki gibi merkezden rakibi delecek tek oyuncu ise Oğuzhan ve o da oyundan çıktı. Halbuki çıkması gereken son haftalarda hiç birşey yapmayan Talisca’ydı...
 
İŞTE ALVARO NEGREDO!
Şenol Güneş, sanıyorum Talisca kötü de oynasa her an her şeyi yapabilir düşüncesiyle Brezilyalı’dan vazgeçmiyor. Bu kadar olumsuz bir Talisca varken Negredo değişikliği için de 78 dakika beklemek hiç mantıklı değildi. Üst üste 4 maçta kazanmayan Beşiktaş’ı ipten dün Şenol hocanın çok az süre verdiği Negredo çok klas bir kafa golüyle kurtardı. Alanya ise kendi kimliğinden uzak abartılı bir savunma oynadı. (Vatan-Güntekin Onay)

 

Etiketler :