Güntekin Onay transferi açıkladı... Güneş'in elinde yıldızlaşır!

Güntekin Onay transferi açıkladı... Güneş'in elinde yıldızlaşır!

beIN Sports Haber'de yayınlanan Devre Arası programında Güntekin Onay, Beşiktaş ile adı anılan transfer adaylarını değerlendirdi.

Ajans Beşiktaş - Çarpıcı açıklamalara da imza atan Güntekin Onay, siyah beyazlı takımla ilgili de konuşurken şunları söyledi... Transferde açıklanması gereken ismi de ilan etti...

" Nedense Babacar hiç ilk 11'de tercih edilmedi. Fakat oynadığı maçlarda, görev aldığı maçlarda özellikle geçen sene bir İnter maçını hatırlıyorum; Çok etkili işler yaptı, çok güçlü oyuncu. Savunma arkasına koşu özelliği var, ikili mücadelelerde rakiplerine üstünlük kurabilecek bir oyuncu. Deplarlı, fuleli bir oyuncu. Fakat Fiorentina'da bir türlü kendine yer bulamadı. Hem geçen yıl hem bu yıl."

" Kalinic gittikten sonra özellikle ben daha fazla süre alacağını düşünüyordum. Biraz sanki kontraatak oyuncusu stili var. Hareketli bir oyuncu gibi gözükmekle birlikte savunmanın dengesini bozabilecek tarzda bir oyuncu. O yüzden kendi kendime soruyorum niye ilk 11'de şans bulmuyor Babacar diye. Çünkü hiç düşünülmedi hiç oynatılmadı. Hala genç 24 yaşında. Hala gelişmekte olan bir oyuncu."

"Alternatif bir forvet olabilir. Negredo birinci santfor Babacar ikinci santfor diye düşünülebilir. İlk oynamayan ve sonradan oyuna giren bir oyuncu için istatisitkleri kötü değil. Ama Beşiktaş'ın genel kalitesini yukarıya çıkartır mı şu nki performansıyla hayır. Ama Beşiktaş bonsevisi ile alıyorsa bu oyuncuyu, alıp Şenol Güneş'in elinde yıldızlaşabilecek, gelişebilecek tipte bir oyuncu. Oyun bilgisi eksşk bunu öğrenmesi lazım. Gelişmesi için bu şart."

"Bence geçen yıl Aboubakar için bir milat oldu. İlk geldiği durumuylan şu anda geldiği nokta Afrika Kupası'ndan döndükten sonraki futbol arasında çok büyük farklar vardı. Biraz özgüven ve adaptasyon ile alakalı bir durumdu bu. O yüzden Babacar da gelişmeye ihtiyaç duyan bir oyuncu."

"Gameiro, Atletico Madrid'de bir türlü bekleneni veremedi. Sevilla'dan büyük umutlarla transfer edildi. Sevilla'daki çizgisine ulaşamadı. Fransa Milli takımında oynamış oynayan bir oyuncu. Bundan sonra oynamaya devam eder mi bilmiyorum. Gameiro Şampiyonlar Ligi seviyesinde olan İspanya liginin elit takımlarından birinde oynayan daha üst seviyelerde oynamayı bilen bir oyuncu."

"O da biraz açık alan sever ama çabuktur, savunma arkasına koşular yapar, güçlüdür, dengelidir. Çok temiz bir gol vuruşu var mı? bence yok. Cenk Tosun'la mukayese edildiğinde. Ama tekrar kendini bulabilir. Şenol hocanın sevdiği tarzda rakip savunmaların dengesini bozabilecek koşu özelliği olan dripling üstü şutu olan Mesela İtalya'da iş yapabilecek bir forvet Gameiro."  (Ajanspor)

Etiketler :