Gurur tablosu!

Gurur tablosu!

Tecrübesi olmayan kaleci Ersin ile sol bek Rıdvan, vazgeçilmez haline geldi. Sakat Aboubakar coştu, Atiba kendisinin bile bilmediği yetenekleriyle tanıştı

Ajans Beşiktaş - Sergen Yalçın'ın "Olmaz" denilenleri oldurması yeni değil. Fenerbahçe'de kadro dışı kalan, daha 20'li yaşlarında futboldan soğuyan Ozan Tufan kiralık gönderildiği Alanyaspor'da Yalçın ile yeniden doğup F.Bahçe ve A Milli Takım'ın vazgeçilmezi olmuştu. Genç hoca, Beşiktaş'ta ise şu dokunuşları yaptı:

ERSİN: Karius'un ayrılığı sonrası kaleye geçen ve A Takım tecrübesi olmayan 20 yaşındaki file bekçisine en çok Sergen Yalçın güvendi. "Kaleye takviye istemiyorum" diyerek hep arkasında durdu. Son 7 maçın 6'sında gol yemeyen Ersin, hocasını mahcup etmedi.

RIDVAN: Caner Erkin'in gidişini 19 yaşındaki oyuncu ile doldurdu. Hocasının yüzünü kara çıkarmayan Rıdvan, G.Saray derbisinde asist yaparken artık A Milli Takım'a göz kırpıyor.

ROSİER: Geçen sezon Sporting Lizbon'da forma bulmakta zorlanan Fransız futbolcu, Sergen Yalçın'ın elinde vites yükseltti...

VİDA: Sezona kötü başlayan, sürekli satılması gündemde olan Hırvat futbolcuyu yeniden kazandı. Tecrübeli yıldız son haftalardaki performansıyla eski günlerine geri döndü.

JOSEF: Suudi Arabistan'da mutsuz olan ve kariyerinde düşüşe geçen Brezilyalı'ya, Yalçın kucak açtı. Josef, Galatasaray karşısında golüyle kilidi açan isim oldu.

ATİBA: Yıllarca Beşiktaş orta sahasında savunma yükünü çeken 37 yaşındaki yıldız, ocak ayından sonra artık daha önde oynamaya başladı. Sergen Yalçın'ın sisteminde takımının 10 golüne katkı verdi ve farklı meziyetlerini de herkese göstermiş oldu.

GHEZZAL: 8 asistle ligin zirvesine çıktı ve kariyeri açısından da son 3 yılının toplam asist sayısını geride bıraktı.

N'KOUDOU: Büyük umutlarla gelmesine rağmen vasat altı kalan oyuncu, bu sezon attığı 3 gol ve yaptığı 2 asistle artık Beşiktaş'ın önemli bir hücum silahı olduğunu gösterdi.

LARİN: Beşiktaş serüveni iyi başlamayan ve geçtiğimiz sezon Belçika'ya kiralanan Kanadalı oyuncu, olağanüstü bir geri dönüş yaptı. 21 maçta 14 gol, 3 asist yaparak takımının zirvesine çıkan isim oldu.

ABOUBAKAR: Kronik sakat olduğu söylenen Kamerunlu yıldız, yeniden geldiği Beşiktaş'ta istikrar abidesi oldu. 28 yaşındaki oyuncu 14 maçta 9 gol kaydederken, 1117 dakika sahada görev aldı.

DEĞERLERİNİ KATLADILAR

Beşiktaş'ın yıldızları Transfermarkt'ın son güncellenen verilerine göre değerlerini artırdı. Derbide N'Koudou'ya 'Al da at' dercesine pas veren Kanadalı futbolcu Larin, 4 milyon Euro olan piyasa değerini 5.5 milyon Euro'ya çıkardı. Ghezzal 5.5 milyon Euro olan değerini 7 milyon Euro'ya yükseltirken, 5 milyon Euro'luk Aboubakar ise 7 milyon Euro'yu gördü.

KARTAL'DAN İGHALO HAMLESI

Beşiktaş forvet transferi için bir ismi daha gündemine aldı. Şuan Manchester United'da kiralık olarak forma giyen Odion Ighalo'yu listesine ekleyen Kara Kartal, fazla forma şansı bulamayan golcü futbolcuyu bonservisi elinde olan Çin ekibi Shanghai Shenhua'dan kiralamak istiyor. Nijeryalı oyuncunun Çin'deki kontratı ise Aralık 2021'de sona eriyor.

KENAN SEZON SONUNA KALDI

Santrafor transferi için Mario Mandzukic'te umduğunu bulamayan ve Milan'a kaptıran Beşiktaş, Kenan Karaman için çıktığı Almanya seferinde de istediğini alamadı. Sözleşmesi sezon sonu bitecek oyuncu için Fortuna Düsseldorf'un istediği 650 bin Euro bonservis bedelini aşağı çekemeyen siyah-beyazlılar sezon sonunu bekleme kararı aldı.

ŞAMPİYONLUK HAVASI VAR

1988-89 sezonundan bu yana ilk kez bir Süper Lig sezonunun ilk yarısında Trabzon, Fenerbahçe ve Galatasaray'ı aynı anda yenen Beşiktaş, şampiyonluk havasına girdi. Arkadaşlığın üst düzey olduğu Kartal'da, özel hayatı nedeniyle sıkıntılı günler yaşayan Adem Ljajic'in de yüzü gülmeye başladı. Ümraniye personeli, "Havada şampiyonluk kokusu var" diyerek olayı değerlendiriyor.

Sergen Yalçın kreasyonu ile poz

Beşiktaş'ın lisanslı ürünlerini satan Kartal Yuvası, Sergen Yalçın'ın isminin baş harflerini taşıyan özel bir kreasyon hazırladı. Yalçın ile teknik ekibindeki isimler dün bu kıyafetlerle kamera karşısına geçip mankenlik yaptı. Hoca fotoğrafı, 'Kamera arkası' notuyla sosyal medyadan paylaştı. (Sabah - Ogün Şahinoğlu)

Etiketler :