''Hakiki Beşiktaşlı efendi olur''

''Hakiki Beşiktaşlı efendi olur''

Beşiktaş Dergisi Ocak sayısında bu kez Yeşilçam emaktarlarından Necdet Kökeş konuk oldu.

Ayhan Işık’tan Yılmaz Güney’e, Kemal Sunal’dan Memduh Ün’e, Cüneyt Arkın’dan Kadir İnanır’a sayısız Yeşilçam artisti ile filmler çeken Necdet Kökeş, asıl unutamadığı oyununu mabedimiz İnönü Stadyumu’nda, hem de Şükrü Gülesin’in jübilesinde Beşiktaşlı taraftarın önünde oynadı.

Tüm hatıralarını Beşiktaş Dergisi’ne anlatan Kökeş ile yapılan röportajdan bazı bölümler:

“Şükrü Gülesin’in jübilesinde oynamak benim için bir şereftir. Sene 1967, Memduh abi (Ün) büyük futbolcuydu, beni sol beke koydu. Yahu niye beni sol beke koyuyorsun, sol ayağım yok ki. Top önümdeydi, şeref tribününden Gazhane’de doğru ayağımda top, verkaçlarla çalımlarla kaptırmış gidiyorum. Memduh abi ‘Tokmak, pas at’ diyor. Bana tokmak diyordu. Tribünden Fatma ablanın (Girik) bağırdığını duyuyordum; ‘Memduuuuuh, Necdet’e tokmak deme.’ ‘Tamam, tokmak değilsin, topu yolla…’, bir çalım daha attım bir orta yaptım, Memduh abi vurdu; GOOL! Kaleci ters köşede, tüm tribünler ayakta. O tezahüratları ömrüm boyunca unutamayacağım.”

1-081.jpg

“1969 senesinde Yılmaz Güney, Tunç Başaran, Erol Taş ve Tamer Yiğit ile bir film çekiyoruz. On beş metre ötemde Erol abi ve Yılmaz Güney duracaklar, ben onlara ateş açacağım. Şeytan dürttü, kırma silah vardı elimde, çifteyi kırdım içine baktım. Dom-dom kurşunu var içinde, gerçek kurşunlar. Belki de Erol Taş ya da Yılmaz Güney’i sahiden vuracaktım, Allah korudu.”

3-016.jpg

“Dörtnala giden atlardan kendimizi atardık vurulma sahnelerinde. Delilik! Kara Murat’ı çekerken kolumun içinde demir fünye ile barutu patlatacağım. Yahu fünyeye bastım ama kolum sahiden yanıyor. Yönetmen stop diyene kadar yaktık kendimizi, sesimi çıkarmadım. Demir Karahan’ın üstüne atlayacağım, atladım ve hop, omzum çıktı. Acıdan bayılacağım ama sesimi çıkarmıyorum. Yönetmen stop deyince çığılığı bastım. Kıymetli yönetmenimiz, en iyi kadın yönetmenlerden sevgili Bilge Olgaç ‘Seni döveceğim Necdet, niye söylemiyorsun omzunun çıktığını’ diye fırça atmıştı bana.”

4-010.jpg

“Hakiki Beşiktaşlı Efendi olur. Bizim zamanımızda kol kola maç izler, rakip bile kazansa alkışlardık. Asla sinkaf yoktu. Lütfen maçları centilmence izleyelim. Beşiktaş camiamıza ve tüm ulusumuza da yaşanan bu terör saldırısından dolayı başsağlığı diliyorum. İnşallah bir daha tekrarlanmaz.”

5-002.jpg