Harcama limitleri nasıl yükselir? İşte 5 şart...

Harcama limitleri nasıl yükselir? İşte 5 şart...

Kulüp Lisans Talimatı, harcama limiti açıklanan ve daha sonra gelir sağlayan kulüplerin mağdur olmasını engelleyen bir düzenlemeyi de kapsamakta... İşte 5 maddede kulüplerin harcama limitini arttırmasının yolları..

Ajans Beşiktaş - Kulüpler için belirlenen takım harcama limitleri, bazı özel şartlarla artırılabiliyor.

Kulüp Lisans Talimatı ve Finansal Fair Play Talimatı’na göre takımlar beş ana şartla limitini yükseltebiliyor.

1. GELİR ARTIŞI:

Geçmiş iki sezonla bu sezonun ortalaması üzerinde gelir artışı hedefleyen kulüpler, gerekçeleriyle birlikte denetçi görüşünü içeren raporlarını TFF’ye sunacak ve TFF Kulüp Lisans Kurulu’nun onayı sonrasında beklenen gelir artışının 3’te 1’i yeni harcama limiti olarak belirlenebilecek.

2. SERMAYE ARTIŞI:

Sermaye artış işlemi sonrasında sermaye artış bedelinin 3’te 1’ini denk hesap açığına bakılmaksızın takım harcama limitlerini artırmak için kullanabilecekler.

3. UEFA GELİRİ ARTIŞI:

Kulüplerin takım harcama limitleri, kulüplerin UEFA müsabakaları grup aşamalarına katılımları kesinleştiği durumlarda arttırılabilecek. UEFA müsabakalarına grup aşamasına katılım hakkı sağlayan kulüpler takım harcama limitlerini UEFA müsabakalarında kazanılacak yaklaşık bedellerin 3’te 1’i takım harcama limitlerini arttırmak için Kulüp Lisans Kurulu tarafından, kulübün talebine bağlı olmaksızın dikkate alınacak. Finansal kuruluşlara borcu olmayan kulüpler UEFA müsabakalarında kazanılacak yaklaşık bedellerin tamamını takım harcama limitlerini arttırmak için kullanabilecekler.

4. TRANSFER FAALİYETLERİNDE GELİR FAZLASI SAĞLAYAN KULÜPLER İÇİN ARTIRIM:

Kulüplerin oyuncu satışından elde ettiği net transfer gelir fazlasının 3’te 1’i, takım harcama limitlerini arttırmak için kullanılabilecek. Transfer işlemlerindeki net gelir fazlası hesaplanırken, transfer gelirlerinden transfer harcamalarının çıkarılmasıyla bulunan tutar dikkate alınır. Net transfer gelirleri futbolcu kesin ya da geçici transfer sözleşmelerine ait gelir ve gelecek sezonuna ait transfer gider farkı üzerinden hesaplanır.

5. FİNANSAL YÜKÜMLÜLÜKLERİNİ AZALTAN KULÜPLERİN ARTIRIMI:

Kulüplerin finansal kurumlara olan mevcut yükümlülüklerini tamamen sona erdirerek veya yeniden yapılandırarak gelecek sezonda anapara ödeme yükümlülüklerinin olmaması halinde takım harcama limitleri yeniden hesaplanarak arttırılabilir. (Milliyet)