Herşey Beşiktaş'ın elinde! Gruptan nasıl çıkarız?

Herşey Beşiktaş'ın elinde! Gruptan nasıl çıkarız?

Sahasında Benfica'yla 3-3 berabere kalan Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi grubundan nasıl çıkar?

Şampiyonlar Ligi B grubu 5. maçında sahasında ağırladığı Benfica'yla 3-3 berabere kalan Beşiktaş, 7 puana yükseldi ve son maçında Dinamo Kiev deplasmanına konuk olacak. Beşiktaş maçından sonra Napoli sahasında, Dinamo Kiev'i ağırlayacak ve bu maçın sonucu, grubun kaderini belirleyebilir. 

Napoli, Dinamo Kiev'i yenilmezse Beşiktaş en az 3. olacak

Eğer Napoli, Dinamo Kiev'i yenerse puanını 10'a çıkaracak ve liderlik koltuğuna oturacak. Buna karşın gruptan çıkmayı garantileyemeyecek. Grupta kesinleşen tek şey ise Dinamo Kiev'in sonunculuğu olacak.

Napoli, Dinamo Kiev'e yenilmezse, Kiev Avrupa'ya veda edecek ve son maça Beşiktaş karşısına prestij için çıkacak. Bu yüzden son maçlar öncesinde avantajlı olan takım Beşiktaş olacak. Benfica - Napoli maçında gruptan çıkan takım belli olurken, Beşiktaş kendi bacağını kendisi kesecek ve Kiev'i yendiği takdirde grup 2.'si olup Şampiyonlar Ligi'nde bir üst tura çıkabilecek.

Beşiktaş gruptan nasıl çıkar?

Beşiktaş'ın gruptan çıkabilmesi için son maçta Dinamo Kiev'i yenmesi yeterli olacak. Benfica son maçta Napoli'yi yenerse Benfica 11 puanla lider, Beşiktaş da 10 puanla 2. olarak. Zira Napoli Kiev'i yenip puanını 10 yapsa bile ikili averajda Beşiktaş'a karşı kaybettiği için 10 puanla 3. olacak. Napoli, Benfica deplasmanından galibiyet veya beraberlik alırsa da Napoli lider, Beşiktaş yine 10 puanla 2. olarak gruptan çıkacak.

Grubun son maçında 6 Aralık'ta Benfica, Napoli'yi ağırlarken Dinamo Kiev de sahasında Beşiktaş'ı ağırlayacak. (Futbol Arena)