İbrahim Üzülmez'den jübile açıklaması

İbrahim Üzülmez'den jübile açıklaması

Beşiktaş'ın eski efsanelerinden İbrahim Üzülmez, samimi açıklamalar yaptı.

Ajans Beşiktaş - EURO 2020 Avrupa Şampiyonası'na puan alamadan veda eden A Milli Takım'ın performansı eleştiri konusu olmuştu. A Milli Takım, gruptaki tüm rakiplerine yenilerek puan alamadan veda etmişti.

SUSKUNLUĞUNU BOZDU

A Milli Teknik Direktörü Şenol Güneş turnuvanın ardından suskunluğunu bozdu ve basın mensuplarıyla bir araya geldi. Deneyimli hoca, başarısızlığın sorumluluğunu üzerine alırken, birçok konuda konuşmuştu. Şenol Güneş'in basın toplantısıyla ilgili eleştiri eski Beşiktaşlı isimden geldi.

İBRAHİM ÜZÜLMEZ'DEN ŞENOL GÜNEŞ'E TEPKİ

Skorer'den Nergis Aşkın'a konuşan İbrahim Üzülmez, Şenol Güneş'in yaptığı açıklamalara değindi. Öte yandan Üzülmez Fenerbahçe'nin Boupendza iddiaları hakkında konuştu ve Süper Lig'deki şampiyonluk favorisini açıkladı.

"ŞENOL HOCAM ÇIK ÖZÜR DİLE"

Şenol hoca bu ülkenin yetiştirdiği en önemli teknik adamlardan biridir. Hocam bitmiş artık turnuva, en kötü oynayan takımız. Basın toplantısı yapıyorsun, İtalya’nın ısınması böyleydi, Dorukhan şöyle yapması lazım. Bitti artık yani çık yapamadım Türk halkından özür diliyoruz de hocam.

Bunu yapmak çok mu zor ? Başarı da alkışladık tabii ki. Ama şimdi gelinen noktada turnuvanın en kötü takımıysak yapamadık özür diliyoruz de. İtalya’nın ısınmasını deme hocam. Sen de ısın. O mücadeleyi o coşkuyu göster. Beklentimiz buydu.

"BİZE NE KARDEŞİM KAÇ YAŞINDA ADAM"

Taylan’ın sakatlanması, Dorukhan’ın yurt dışına gitmesi. Bize ne kardeşim kaç yaşında adam. Bunları mı konuşacağız Şenol hocam? Burada bir başarısızlık var ve başarıyı kabullenen yok. Ne federasyon ne hoca. Sadece suçlu oyuncular mı yani ? Benim gittiğim takımlarda ilk beni gönderdiler oyuncular hala oynuyor. Devam ediyorlar. Buradaki süreçte herkesin o özeleştiriyi yapması lazım.

"DORUKHAN'I MI TAKALIM KAFAYA?"

Dorukhan’a mı takalım şimdi kafayı. İyi futbolcudur. Akıl hocaları vardır. Atsın imzayı. Ben 11 sene Beşiktaş’ta oynadım böyle sıkıntılar yaşamadım. 5 dakikada anlaştık. O zaman bize bir kahve söylerlerdi. 3 dakikası kahve içmekle geçerdi, 2 dakikası ne veriyorsunuz abi tamam atardık imzayı. Şimdi menajerler var onlar var bunlar var.

"BOUPENDZA HATAY'DAKİ ALANI FENERBAHÇE'DE BULAMAYABİLİR"

Fenerbahçe'nin Boupendza'ya olan ilgisi için İbrahim Üzülmez şu açıklamayı yaptı: Görmek lazım tabii. Anadolu kulübünde yapacağınız 2-3 pas hatası gözükmüyor ancak büyük takımda yapacağınız her eylem dikkatle izlendiği için bazen o Anadolu kulüplerindeki performansınız yeterli olmayabiliyor. Bir tık daha üstüne çıkmak gerekiyor. Fenerbahçe’ye gelen oyuncular kötü oyuncular değil. Beklenti yüksek burada. Boupendza’nın güçlü ve süratli bir yapısı var. Fenerbahçe o kadar büyük alanda oynayan bir takım değil ama. Bu oyuncu Hatay’da bulduğu o alanı Fenerbahçe’de bulamayabilir. Dar alanda bu oyuncu ne verebilir o önemli. Boupendza’nın geniş alan oyuncusu olduğunu düşünüyorum. yüzde yüz başarılı olur da diyemem transfer olursa.

"YABANCI SAYISINI SERBEST BIRAKIN"

Federasyonun her olaya el atması gerekiyor. İngiltere – İtalya finalini izledik kaç yaşında insanların saha içinde verdiği mücadeleyi gördük. Biz ülkemize dönüyoruz, yabancı konusu hala konuşuluyor. Serbest bırakın, iyi olan oyuncu oynar zaten. Artık bunları bırakın. Ben finali izlerken imrendim. Biz bu finallerde bayrağımızı dalgalandırabilir miyiz ? Çok zor. Çünkü ülkemizde 34’ten sonra futbolcular yaşlı sınıfına giriyor. Her maçtan sonra hakem hatalarını tartışıyoruz. Bu tartışmalar içerisinde ülke futboluna baktığımız zaman çok sıkıntılar olduğunu görüyorum. Bir teknik adam 2 hafta başarısız olunca 2 hafta sonra başka bir takımda göreve başlıyor. Sabır yok. Eğitim çok önemli ama bizim ülkemizde futbol anlamında herkesin eksikliği var, federasyonun bu konularda çaba göstermesi gerekiyor ancak son yıllarda herkes bıraktı su akar yolunu bulur oldu.

"BEŞİKTAŞ'TAN HİÇ TEKLİF GELMEDİ"

Hiç teklif gelmedi ama isterim tabii ki. Herkes ister Beşiktaş’ta görev yapmak. Şu anda takımın başında çok sevdiğimiz bir kardeşimiz var. Hayalim var tabii ki bunu saklamaya gerek yok. Ben Beşiktaş’ın içerisinde inşallah bir gün görev almak istiyorum. Olur mu bundan sonraki süreçte zamana bırakacağız. Şimdi Sergen hoca devam ediyor o devam ettiği sürece biz dışarıdan destek vermeye devam edeceğiz. Bir tek üzüntüm 11 sene oynadım, o taraftarın karşısına bir kez daha Deli İbo olarak çıkmak isterdim, jübile gibi. En büyük hayallerimden biri camianın içinde yer almak ama tabii ki.

"KENDİMLE GURUR DUYUYORUM"

Şu anda bir şey yok. Görüştüğümüz takımlar da yok. Teknik adamlık istiyoruz tabii ama maalesef bizim ülkemizde son zamanlarda hoca olmak için bazı şeylere girişmek gerektiğini de belirtmek gerekiyor. İyi niyet içerisinde bu işi yapmaya çalıştığınız zaman bir süreç ve beklemek gerekiyor. Hayırlısı olsun diyorum ve bekliyorum. Ben başarılı bir teknik adamım. Benim için başkanlarla anlaşması zor adam diye lanse ediliyor. Ben kimsenin parasını çalmam, alavere dalavere yapmam, takımın başarısı için gece gündüz çalışırım. Kendimle gurur duyuyorum, artık çok da kafaya takmıyorum. Hedeflerimizle örtüşen bir kulüp, başkan gelirse çalışmak isterim tabii.

"KİMSENİN BİR ŞEY YAPTIĞI YOK"

Geçen sene her maçtan sonra her kulüp mutsuz baktığınızda, bunu düzeltecek olan federasyon, MHK, kurullar. Kimsenin bir şey yaptığı yok. Her kulüpte bir şikayet varsa sıkıntı vardır. Federasyonun bunları çözmesi lazım. Her zaman bunları konuşuruz ancak finaldeki gibi Bonuccilere, Mancinilere özeniriz. Ben o oyunculara çok saygı duydum. Saha içerisinde resmen yırttılar kendilerini.

"GEÇ KALINMIŞ BİR İMZA"

Sergen Yalçın ve yönetim arasındaki imza anlaşmasının uzamasıyla ilgili olarak Üzülmez, " Orada aralarındaki görüşmeyi bilmediğimiz için sağlıklı bir yorum yapamayız. Ancak bu geç kalınmış bir imza. Hoca ile yönetim arasında ne olduğunu bilmediğimiz için biraz eleştirmiştik. Sergen Yalçın Beşiktaş’ta 2 şampiyonluk yaşamış. Bir Larin’i bile sol açıkta kral yaptı. Sergen’in emeğini göz ardı edemeyiz. Ghezzal inanılmaz performans sergiledi. Rosier şimdiden Beşiktaş tişörtü ile idman yapıyormuş. Bunu yapan Sergen Yalçın’dır. O yüzden bir an önce anlaşılması gerektiğini söylemiştim. O süreçte ne yaşandığını bilmediğimiz için çok bir şey diyemiyorum ama o nikah şimdi tazelendi. Taraftar Sergen’i zaten çok seviyor. Şimdi bundan sonraki süreçte Şampiyonlar Ligi’nde en iyi şekilde ülkemizi temsil etmek için en iyi kadro kurularak çalışılması lazım. Sayın Ahmet Nur Çebi’yi de takdir ediyorum. Sonuna kadar Beşiktaş’ın her kuruşunu gözetiyor. Ben Beşiktaş camiasında daha iyi işler olacağına inanıyorum." dedi.

MEHMET TOPAL'A ÖVGÜ

Doğru bir hamle. Backgroundu yüksek. Efendi karakterli bir oyuncu. Oynatırsın Necip gibi oynar, oynatmazsın kulübede hiç sıkıntı yaratmaz. Gördüğümüz kadarıyla çok da kaliteli bir arkadaşımız. Abilik yapabilecek, doğru bir transfer bence. Rekabeti ve mücadele gücünü arttıracaktır.

FAVORİSİ TRABZONSPOR

Trabzonspor yaş olarak biraz ilerde oyuncular ama backgroundları çok geniş oyuncular aldı. Dolayısıyla Trabzonspor bu konuda bir tık daha önde. Beşiktaş’a da Ghezzal ve Rosier’in takıma katılma oranı yüksek deniyor. Beşiktaş kadrosunu bozmazsa ki şu anda duruyor kadro, Ghezzal ve Rosier’de katılırsa daha iyi olacak. Galatasaray’ın avantajlarından biri Fatih Terim. Fatih Terim iyi yönetiyor takımı. Nerelerden geldiler averajla kaçırdılar şampiyonluğu. Kadro kalitesi de kötü değildi ama krizlerden çıkarttı takımı. Erol hoca Fenerbahçe’de sevk idare de sıkıntı yaşadı. Emre hoca geldi bir mağlubiyet aldı. Emre hoca da başarısız değildi. Ben Fenerbahçe’nin Emre hoca ile devam etmesi gerektiğini düşünenlerdenim açıkçası. Emre hocanın oyuncular üzerinde de bir hakimiyeti olduğuna inanıyorum. (Skorer - Nergis Aşkın)