"İdeal kaleci dediğin altı pastaki hava topunda öyle bir çıkar ki..."

"İdeal kaleci dediğin altı pastaki hava topunda öyle bir çıkar ki..."

Fanatik yazarı Ali Ece, Beşiktaş'ın dünkü galibiyetini köşe yazısında değerlendirdi.

Ajans Beşiktaş - Süper Lig'in 20. haftasında Beşiktaş, Sergen Yalçın yönetiminde çıktığı ilk maçta Çaykur Rizespor'u 2-1 mağlup etti. Beşiktaş'ın gollerini Burak Yılmaz ve Gökhan Gönül atarken, Rize'nin tek golü Skoda'dan geldi.

Fanatik yazarı Ali Ece, bugünkü köşesinde Ç.Rizespor-Beşiktaş maçını kaleme aldı:

Sergen Yalçın’ın gelmesi bile daha Beşiktaş maça çıkmadan camiayı moral açıdan başka havaya soktu. Bu yüzden Rize’de alınacak galibiyet, 3 puandan ötesiydi. Galibiyet de ekstra katkı yapması gerekenler vardı. Ljajic iki golde de belirleyici katkı verse de oyunun genelinde zirve performansından uzaktı. Yine sezon başından beri Beşiktaş’ta en “ekstra katkı” yapan iki oyuncu Gökhan Gönül ve Atiba galibiyetin mimarları oldular. Sergen Yalçın, Avcı’nın pratikte 3. stoper fonksiyonunda daha çakılı bek olarak kullandığı Gökhan Gönül’ü ofansif açıdan özgürleştirdi ve kolektif açıdan daha verimli kullandı. İlk 45’te 5 dakikada 5 kez rakip yarı alanda top kazanılmasını sağlayan karşı pres gücünün azaldığı 2. yarıda Gökhan Gönül, sezon başından beri ligde hiçbir Beşiktaş sağ kanadının yapamadığını yaparak usta işi bir gol katkısı yaptı. Atiba ilk golün asistini yaptığı gibi 2. yarıda sakat sakat oynamasına rağmen takımı ayakta tuttu. Aminu karşı karşıya pozisyonda kaçırmasa ne mi olurdu? Bir zahmet Karius, yenilen golde kaleci olduğuna dair biraz olumlu sinyal verse ne olurdu ise o olurdu!

Gecenin sorusu

Karius, ilk yediği golde gördüğümüz gibi Beşiktaş’ın ideal kalecisi değil. Vida’nın da hatası bile olsa, ideal kaleci dediğin altı pastaki hava topunda öyle bir çıkar ki topla beraber herkes uzaklaşır!

Maçın starı

Gökhan Gönül, derme çatma sağ açığa kramponunu ters giydirecek bir gole imza attı. Gol dışında da gayet iyi oynadı.