İlhan Mansız: "Hırvatistan'ın kadrosu çok iyi finale çıkmaları sürpriz değil"

İlhan Mansız: "Hırvatistan'ın kadrosu çok iyi finale çıkmaları sürpriz değil"

Beşiktaş'ta Şenol Güneş'in yardımcısı İlhan Mansız, açıklamalarda bulundu.

Ajans Beşiktaş - Beşiktaş'ta Şenol Güneş'in yeni yardımcılarından bir tanesi olan ve Beşiktaş'ta forma giymiş olan efsane isimlerden İlhan Mansız, kulübün instagram hesabından yapılan canlı yayında açıklamalarda bulundu;

"Kampın havası çok iyi, dün maçta iyi mücadele ettik. Herkes itekli önemli olan bu. Hocamızla birlikte hataları en aza indireceğiz. Gelme süreci biraz sancılıydı. Şenol Hocamızla biraz fikir alışverişi yaptık, yaklaşık bir 14 gün sonra tekrar konuşştuk ve Şenol Hoca benimle çalışmak istediğini belirtti. Hocamız çok tecrübeli ve deneyimli"

"Doğal olarak forvetler ile özel bir bağım var, şu an onlarla biraz daha fazla ilgileniyorum.Hocamızdan çok şey var öğreneceğimiz. Teknik, taktik ve fiziksel anlamda. Bizim de geçmişten gelen birikimler, kendimizi geliştirdiğimiz alanlar var. En iyisini yapmaya çalışacağız."

"İlk maç ah ben olsaydım değil de yapmış oldukları vuruş seçimlerinde daha garantiye girmeleri gerekirdi. Vagner Love'a onu anlattım. Dibine girmek yerine uzak köşeye sert vurabilirdi. Onları konuştuk, tabi sahada anlık gelişen meseleler bunlar. Karar vermelerinde yardımcı olmaya çalışacağım. Tercih hep oyuncunundur tabi. Dışarıdan baktığınızda yanlış bir tercih oyun içerisinde doğruyu verebilir"

"Ben yuvama geri döndüm. Bana verilen şansı en iyi şekilde değerlendirmek istiyorum. Takıma katkı sağlamak ve takımı belirli bir seviyeye çıkarmak istiyoruz. Kendimi geliştirerek, en iyi şekilde Beşiktaş'a hizmet vermek istiyorum. Hocada tabi farklılık var 2002'ye göre, Beşiktaş'a son yıllarda çok iyi futbol oynatan, kısa paslarla çok çabuk orta sahadan çıkaran, iyi bir yapısı var. Hoca da kendini sürekli geliştirmeyi seviyor"

"Futbol bir takım oyunu biz de teknik ekibin bir parçasıyız. Benim de hedeflerim kendimi geliştirmek, bu benim ilk tecrübem olacak. Kişisel olarak kendimi geliştirmek ve takıma faydalı olmak zorundayım. Takım için en iyisini yapmak için hazırlıklıyım. Benim için İnönü'nün yeri çok çok farklı. Artık o da geçmişte kaldı, o dönem oynayan oyuncuların özel bir anısıydı İnönü. Bu dönem oynayanların da Vodafone Park özel bir anı onlar için"

"Kupa maçı, Gençlerbirliği maçı unutamadığım maçlardan bir tanesi. 100. yıl benim için çok önemliydi, o sezonu hiç unutamıyorum. Beşiktaş'ta çok güzel günlerim geçti. Taraftarların bu şekilde umutlandırıyor olmamız bizi de sevindiriyor. Biz buraya teknik bilgi ve birikimimizi vermeye verdik. Umarım ne Guti'ye ne de bana 70'den sonra ihtiyaç duyulur"

"Larin'i çok beğeniyorum bu yaşına rağmen üstün özellikleri var. Üstüne koyması ve çalışması da lazım eğer çalışırsa çok iyi bir forvet olur. Bizim de bu konuda dikkatli olmamız lazım. Sağlam adımlarla yavaş yavaş onu ileriye atmamız lazım. Top rakipteyken neler yapabileceğini, top bizdeyken neler yapabileceğini çok iyi biliyor. Futbol zekası çok iyi"

"Fransa ve Hırvatistan final oynayacak. Bir oyuncumuz ve hocamız finalde. Bizim için çok sevinç dolu bir durum bu. Kupayı da kaldırırlarsa çok iyi bir durum olacak. Kadroları da gerçekten çok iyi. Ben finale çıkmalarını sürpriz olarak değerlendirmiyorum"

Etiketler :