İlhan Mansız: "Organize atakların çok az geliştiği bir futbol izledik."

İlhan Mansız: "Organize atakların çok az geliştiği bir futbol izledik."

Eski Beşiktaşlı İlhan Mansız, dev derbi sonrası NTV'de açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...

Ajans Beşiktaş - Spor Toto Süper Lig'in 31. haftasında Beşiktaş, deplasmanda Galatasaray ile karşı karşıya geldi. Zorlu müsabakayı siyah-beyazlı takım 2-0 kaybetti. Galatasaray'ın gollerini Fernando ve Gary Rodrigues kaydetti. Dusko Tosic, mücadelenin 65. dakikasında kırmızı kart gördü. Bu mağlubiyetle şampiyonluk yarışında çok ağır bir yara alan Beşiktaş, ligde 4. sıraya geriledi. Galatasaray ise yeniden liderlik koltuğuna oturdu.

NTV'de 90+ programında derbi sonrası açıklamalarda bulunan Beşiktaş'ın eski futbolcusu İlhan Mansız, "Çılgın bir maç oldu. Galatasaray maçı kazanmayı isteyen taraftı. Beşiktaş bence moral bozukluğu ile geldi. Şenol Hoca kriz anlarında bunu çözmeli. Çok fazla etkilenmiş ve takımada yansıdı bu. Organize atakların çok az geliştiği bir futbol izledik. Son haftalara girildi. Kimse organize oynamıyor. Galibiyeti daha çok isteyen taraf Galatasaray'dı diyebilirim."

"İşin sportif tarafına girmiyorum, mental tarafındayım işin. Şenol Gğneş'in bunu takıma hissettirmemesi gerekirdi. Haftaiçinde yaşanan olayların kabullenmişiliği var. Bunlar zor olaylar. Liderler zor zamanlarda ortaya çıkar. Mental olarak takımı ateşleyebilen bir hoca olsaydı çok farklı bir Beşiktaş görebilirdik. Talisca, Babel gibi oyuncuları yıldırma taktiğine gitti Galatasaray. Beşiktaş çareyi uzun toplarla oynamakta buldu." 

"Oğuzhan'ın fiziksel anlmada eksik olduğunu düşünüyorum. Devamlılığı yok. Oyuna girdiği dönemler, zaman zaman oyunda kalabiliyor. Burda Oğuzhan'ın olmamasının sorun olduğunu düşünmüyorum. Atiba olsa bence Medel-Atiba yapardı Şenol Hoca. Beşiktaş Atiba'yla daha ileri çıkabilirdi bence. Tolgay oynadığı maçlarda Talisca ile birlikte oyun kuruculuğu üstlenmeye çalışıyordu. Tolgay oyunu okuyabilen, topu kullanma becerisi iyi olan biri" dedi.