İlhan Parlak: "Beşiktaş’ın arka tarafta vereceği açıkları değerlendirebilirsek 3 puanla döneriz”

İlhan Parlak: "Beşiktaş’ın arka tarafta vereceği açıkları değerlendirebilirsek 3 puanla döneriz”

Spor Toto Süper Lig’in 30. haftasında deplasmanda Beşiktaş ile karşı karşıya gelecek olan MKE Ankaragücü çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor.

Ajans Beşiktaş - Beşiktaş deplasmanının zorlu geçeceğini ifade eden İlhan Parlak, “Son haftalarda iyi bir form yakaladığımızı düşünüyorum. Özellikle Beşiktaş’ın vereceği açıkları iyi değerlendirebilirsek Beşiktaş gibi zorlu bir deplasmandan 3 puan ile ayrılabiliriz. Onun için bu hafta ki çalışmalarımızı o yönde gerçekleştiriyoruz. Beşiktaş kendi sahasında rakibine baskı kurabiliyor ama arkada da geniş açıklar verebiliyor. Bu açıkları değerlendirdiğimiz takdirde 3 puanla döneceğimizi düşünüyorum” değerlendirmesini yaptı.

“Bu kadar transfer yapıp başarılı olmak kolay bir şey değil” 

Her hocanın kendine ait bir stili olduğunu, Mustafa Kaplan’ın takımın başına geçtikten sonra futbolculara çok karışan biri olmak yerine saha içerisinde özgürlük verdiğini söyleyen İlhan Parlak sözlerine şöyle devam etti: 
“Öncelikle şöyle bakıldığı zaman futbol mantalitesine aykırı bir takım olduğumuzu düşünüyorum. Bu kadar çok transfer yapıp böyle bir uyum içerisinde başarı elde etmek kolay bir şey değil. Ben bunu şuna bağlıyorum. Buraya gelen futbolcular hepsi tam bir profesyonel. Fitnes salonuna baktığınızda 10-15 futbolcu çalışabiliyor. Karakteri kişiliği güzel 2 gol atınca ‘iki gol attım ben’ ya da iyi savunma yapınca ‘iyi savunma yaptım ben’ havalarına giren yok. İşini böyle profesyonelce yaptığı zaman sahada gücünün yettiği kadar yüzde 100’ünü veriyor. Öyle olunca da birlik ve beraberlik yakalanıyor. Bu da bizim başarımızın en önemli faktörlerinden.”