"İlk devre beyaz, ikincisi siyah!"

"İlk devre beyaz, ikincisi siyah!"

Fanatik gazetesi yazarı Cem Dizdar, dün Vodafone Park'ta oynanan Beşiktaş - Akhisarspor mücadelesini değerlendirdi.

Ajans Beşiktaş - İşte Cem Dizdar'ın yazısı:

İlk yarıları temkinli oynayan Siyah-Beyazlılar, dünkü Akhisar maçında planları değiştirmişti. İlk devreyi yüksek tempoda geçiren Beşiktaş, Necip’in ‘basit hatası’ sonrası ikinci yarıda bambaşkaydı!

İki kupayı iki büyük takımın elinden alan Akhisar’ın tedirgin ediciliği genellikle ilk yarıları temkinli oynayan Beşiktaş’a planları değiştirtmiş gibiydi. Önce, Akhisar’ı hücumu düşünemez hale getiren Medel komutasında topun orta sahayı geçmesine izin vermediler. Ardından, 30. dakikadan sonra sahayı enine genişletip akınları çeşitledikçe çözümü de buldular. Ne var ki ilk devreyi yüksek tempoda geçirdiklerinden Necip’in ‘basit hatası’ sonrası ritmleri allak bullak oldu. Maç da durduk yere el değiştirdi. Böylesi durumlarda Oğuzhan ya da Tolgay benzeri oyuncuların sakin, sade ama işlevsel tarzlarına ihtiyaç duyulur. Tolgay oyundan düşünce yük iyice Oğuzhan’a bindi ve o da elinden geleni yaptı. Topu kaptığında fazla eveleyip gevelemeden süratle çıkan Akhisar maça ortak olduysa da puanı alamadılar.

Gecenin sorusu

Dünya Kupası’nda gördük ki santrfor (Olivier Giroud) gol atmadan da şampiyon olunabiliyor. Yine de Beşiktaş’ın santrforlarını topla daha çok buluşturmanın yollarını bulması gerekmiyor mu?

Maçın starı

Hırsı, gücü, direnci ve oyuna kattığı hevesiyle Gary Medel. Defansif dayanıklılığına ek olarak oyun kurgusuna kattıklarıyla Beşiktaşlıları mest etmiş olmalı...

Maçın olayı

Biri 30 (Beşiktaş) diğeri (Akhisar) 31 yaş ortalamasıyla oynayan iki takımın maçında Necip Uysal’ın gidişatı değiştiren Seleznov’a yaptığı asist!

Kısa mesaj

İki devre arasında tedirginlik farkı bu denli olmamalı. Çünkü bu hal yakın gelecekte tribündekilerin moral değerleri açısından önemli olacaktır.

Etiketler :