İnternetten kaçak maç izleme devri bitiyor! Korsan sitelere erişim engeli yolda

İnternetten kaçak maç izleme devri bitiyor! Korsan sitelere erişim engeli yolda

İnternet üzerinden bedava maç izleyenlere kötü haber... Korsan maç yayını yapan sitelere erişim engeli getirilecek. Yeni düzenlemeyle internetten bedava maç izleme dönemi sona erecek.

Ajans Beşiktaş - İnternet üzerinden bedava maç izleme devri sona eriyor. Korsan maç yayını yapan sitelere erişim engeli yolda. Türkiye Futbol Federasyonu, korsan yayıncılık yapan uygulama ve siteleri tespit etmek için düğmeye bastı.

İNTERNET ÜZERİNDEN MAÇ KEYFİ SONA ERİYOR

Meclis’e sunulan yeni torba yasa teklifinde yer alan maddeye göre, futbol müsabakalarına ilişkin yayınları, hukuka aykırı olarak kullanıma sunan internet sitelerinin bant genişliği yüzde 90 oranına kadar daraltılacak. Sitelerin korsan yayınına da erişim engeli getirilecek.

Teknik olarak korsan yayına erişim engeli yapılamaması durumunda internet sitesinin tümüne yönelik erişim engeli uygulanacak. Bant daraltma ya da erişim engeline karar verme konusunda TFF Başkanı yetkili olacak.

HUKUKA AYKIRI MAÇ YAYINI ENGELLENECEK

Yurt dışında oynanan, futbol müsabakalarına ilişkin yayınların hukuka aykırı kullanımının tespit edilmesi halinde de yine TFF Başkanı kararıyla bant daraltma ve yayın durdurmaya gidilebilecek. TFF, yurt dışından gelen bu tür başvurularda, yayın hakkına ilişkin sözleşmenin ibraz edilmesini isteyecek. (TGRT Haber)