İrfan Can Eğribayat: "Beşiktaş ve Trabzonspor beni istedi"

İrfan Can Eğribayat: "Beşiktaş ve Trabzonspor beni istedi"

Türk futbolunun son dönemde yetiştirdiği yetenekli kalecilerinden Adanasporlu İrfan Can Eğribayat Fanatik'in sorularını yanıtladı.

Ajans Beşiktaş - Küme düşme potasında olmalarına rağmen ligin oynatılmasını gerektiğini belirten 22 yaşındaki genç yıldız ayrıca sezon başında Trabzonspor ve Beşiktaş'ın kendisini transfer etmek istediğini de anlattı.

"Orta sahadan kaleciliğe geçtim"

Adana'da mahalle aralarında futbola başladım. Yeteneğimi babam keşfetti. Orta saha oynuyordum ancak küçükken bronşit olduğum için beni biraz zorladı. Babam da eski kaleci olunca kaleci olarak seçmelere girmemi istedi. İlk antrenmanda Eyüp Arın hoca beni seçti. O günden beri Adanaspor'dayım. Ailecek koyu Adanaspor taraftarıyız. Babamla deplasmanlara dahi giderdik. Maçları tribünde izlerken babama bir gün o kaleye geçeceğimi hep söylerdim. Şükürler olsun bunu başardım.

"Trabzonspor ve Beşiktaş beni istedi"

3-3.5 yıldır TFF 1. Lig'de düzenli olarak oynuyorum. Ancak hedefleri olan biriyim. Başkanımız da "artık seni satmamız lazım, senin de seviye atlaman geriyor" dedi. Ben de artık seviyi atlamak istiyorum. Geçen sezon Trabzonspor'a tranfserim son anda yattı. Başkanlar anlaşamadı sanırım. Bu sezon başında Beşiktaş'a transferim gündeme geldi. Devre arasında Alanyaspor ve Göztepe beni istedi. Hocamız ve başkanım en azından sezon sonuna kadar takımda kalmama karar verdi. Bundan sonrası hayırlısı...

 

"Koyu bir Adanaspor taraftarıyım"

Koyu bir Adanaspor taraftarıyım. Adanalı olmanın avantajı ve dezavantajlarını elbette yaşıyorum. Ama ben buranın evladıyım. Bir dönem verilen tepkilerden dolayı içe kapandım aramız bozuldu. Ancak şuan çok şükür her şey yolunda. Adanaspor taraftarını çok seviyorum ve beğeniyorum. Ligler başladığında seyircisiz olacak ama bize destek vermeye ve inanmaya devam etsinler. (Fanatik - Yakup Çınar)