İsrail'e vize almak zor mu? İşte tüm detaylar

İsrail'e vize almak zor mu? İşte tüm detaylar

Beşiktaş'ın UEFA Avrupa Ligi'nde İsrail temsilcisi Hapoel ile 16 Şubat'ta deplasmanda oynayacğı maç öncesi tüm siyah-beyazlı taraftarların aklında tek soru var: "İsrail'e vize almak zor mu?"

Ajans Beşiktaş - İsrail Konsolosluğu'nun resmi internet sitesinde yer alan bilgilere göre İsrail vizesi almak için izlenecek bir çok adım bulunuyor. İşte tüm detaylar:

Pasaport

İsrail Ziyaretçi (B/2) Vizesi başvurusunda bulunacak başvuru sahiplerinin  pasaportlarında dikkat etmeleri gereken hususlar;  başvuru yapılacak pasaportun son 10 yıldan eski olmamasına, İsrail seyahatinden dönüş sonrası en az 6 ay geçerliliği olmasına, vizenin basılabilmesi için yan yana en az 2 boş sayfanın bulunmasına ve yıpranmış-yırtık olmamasına dikkat edilmelidir.

İsrail Konsolosluğu/Elçiliği, istenilen kriterlere sahip olmayan pasaportla yapılan İsrail Turistik Vize başvurularını geri çevirmektedir. Yeni bir pasaportla başvurunun yapılması konusunda uyarıda bulunmaktadır.

Ayrıca, müracaat sırasında varsa mevcut ve eski pasaportların işlenmiş bütün sayfaların fotokopilerinin (kimlik bilgileri, geçerlilik süreleri, kaşeli-mühürlü sayfalar, vize sayfaları)  sunulması gereklidir.

İsrail Vize Başvuru Formu

İsrail Ziyaretçi B/2 Vize başvuruları için doldurulacak İsrail Vize Başvuru Formu hakkında; her başvuru sahibi için (çocuklar dahil) birer adet İsrail Vize Başvuru Formu doldurulmalıdır. Başvuru formunda verilen bilgilerin, başvuru dosyasında sunulan evraklarla desteklenmesi, vizenin daha kısa sürede işlenmesini sağlayacaktır. İsrail Vize Başvuru Formu’nun imzalanması ihmal edilmemelidir.

Biometrik Fotoğraf

İsrail Turistik Vize başvurularında kullanılan Biometrik Fotoğrafın standartları: İsrail Turistik Vize başvurusu için kullanılacak fotoğrafın daha önceki vize başvurularında kullanılmamış olması ve 6 aydan daha eski olmaması gerekmektedir. Fotoğraf, 5 x 5 cm ölçülerinde, arka fonu beyaz ve 2 adet olmalıdır. Biometrik fotoğraf, fazla parlak/koyu/gölgeli/lekeli veya zımbalı olmamasına dikkat edilmeli; kemik çerçeveli gözlük, şapka, şal vb. aksesuarlarla fotoğraf çekilmemesine özen gösterilmelidir.

Nüfus Cüzdanı

İsrail Konsolosluğu’na İsrail Turistik Vize müracaatı için başvuru sahibinin kimlik bilgilerinin beyanı için; Nüfus Cüzdanı’nın ön ve arka yüz bilgilerini gösterir fotokopisi sunulmalıdır.

Finansal Durumu Gösteren Belgeler

İsrail Konsolosluğu/Elçiliği, seyahat masrafları karşılığı bakiyenin banka hesabında teminatı; İsrail Turistik Vize başvuru sahibinin banka hesabında en az 3000 TL veya USD karşılığı bakiyeyi görebilmelidir. Bankadan son 3 aylık aktif banka hesap dökümü, 1 hafta içinde alınmış olmalıdır. Bankanın orijinal kaşesi, imzası ve bankanın imza sirküleri ile birlikte sunulmalıdır.

İsrail Turistik Vize işleminde bulunacak şahsın düzenli gelirini gösteren maaş bordrosu varsa;  bağlı bulunulan Kurum tarafından kaşe ve ıslak imzalı olarak, son 3 aylık olarak sunulmalıdır.

İsrail Turistik Vize başvurusunda bulunan kişi Emekli ise; emekli maaşının banka dökümü yeterlidir.

İsrail Turistik Vize müracaatında bulunan kişi adına; varsa Türkiye veya Avrupa’da gayrimenkullerinin belgelerinin (tapu, araç ruhsatı, kira gelirleri, vb.) fotokopileri.

İsrail Ziyaretçi Vize Talep Dilekçesi

İsrail Konsolosluğu veya İsrail Büyükelçiliği’ne hitaben, İsrail’e turistik seyahatte bulunacak kişinin vize talebini belirten bir dilekçe hazırlanmalıdır.

Kişi Çalışan ise; başvuru sahibinin bağlı bulunduğu Kurum/Şirket yetkilisi tarafından, antetli kağıda; başvuru sahibinin görevi, maaş bilgisi, izinli olduğu seyahat tarihleri, seyahatin kim tarafından finanse edildiği ve görevine tekrar geri döneceği taahhüdünü içeren bir izin dilekçesi, imzalı ve kaşeli olarak hazırlanmalıdır.

Kişi Şirket Sahibi ise; şirketinin antetli kağıdına seyahat planını, amacını ve şirketteki ortaklık/pozisyonunu anlatan bir dilekçe olmalıdır.

Kişi Öğrenci İse; seyahatine sponsor olan ebeveyninden, seyahatin detaylarını ve seyahatin tüm masraflarının karşılandığına dair bir dilekçe sunulmalıdır. Öğrenciye sponsor olan ebeveynin iş evrakları ve ekonomik durumu da dilekçeye eklenmelidir.

Öğrenci reşit değil ise; 3. şahısla veya okulla İsrail’e seyahat ediyorsa İsrail Turistik Vize Talep Dilekçesi ile birlikte noter tasdikli İzin Belgesi (Muvafakatname)  ve Tam Tekmil Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği sunulması gerekmektedir. 

Kişi Ev Hanımı ise; başvuru sahibine seyahat masrafları için eşi sponsor oluyorsa, seyahat planını ve seyahatin sponsoru olduğunu açıklayıcı İsrail Turistik Vize Talep Dilekçesi’ne ek olarak sponsor kişinin mali ve mesleki evrakları da birlikte sunulmalıdır.

ÖNEMLİ: İsrail Turistik Vize müracaatında bulunan kişinin İsrail seyahatinin devamında diğer ülkelere seyahatin sürdürülmesi halinde, bu seyahate dair tarih ve seyahat planının (rezervasyon bilgileri) detayları hakkında İsrail Konsolosluğu yetkililerine yazılı bilgilendirme yapılmalıdır.

Mesleki Belgeler

İsrail Turist Vizesi müracaatında bulunacak kişilerin SGK İşe Giriş Bildirgesi, SGK Hizmet Dökümü

Kişi Öğrenci ise;

Güncel tarihli belge mühür ve ıslak imzalı  Öğrenci Belgesi aslı ve fotokopisi.

İsrail Ziyaretçi (B/2) Vizesi işlemi için başvuru sahibinin bağlı bulunduğu şirkete ait sunması gereken belgeler:

Şirketin Ticaret ve Sanayi Odası Kaydı/ Faaliyet Belgesi – İsrail Turistik Vize müracaatında bulunacak kişinin ilk schengen vize başvurusu ise; son 3 yıl içerisinde alınmış şirkete ait Faaliyet Belgesinin aslı ibraz edilmelidir.

Şirketin Vergi Levhası fotokopisi- son yıla ait vergi beyanı bilgileri beyan edilmelidir.

Şirketin Ticaret Sicil Gazetesi fotokopisi- İsrail Turistik Vize işlemlerinde bulunacak başvuru sahibinin bağlı bulunduğu şirkette isim ve ünvan değişikliği varsa Sicil Gazetesi bu bilgileri içermelidir.

İmza Sirküleri fotokopisi- İsrail Turistik Schengen Vize işlemlerinde bulunan kişinin bağlı bulunduğu şirkette imza yetkisi olan kişilerin imza yetkisini göstermesidir.

Seyahat Planını Destekleyen Belgeler

İsrail Turistik Vize başvuru sahibinin İsrail seyahat tarihlerini içeren; ulaşım ve konaklama planını teyit edici rezervasyon bilgilerini sunması önemlidir. Gidiş/dönüş uçak rezervasyonu..

İsrail Turistik Vize işlemlerinde bulunacak kişinin İsrail seyahat süresini kapsayan; ülkeye geri dönüş, acil tıbbi bakım ya da acil hastane bakımı masraflarını kapsayan, 30.000 € teminat tutarında, seyahat süresinin minimum tamamını kapsayan, orijinal seyahat sağlık sigortası.

ÖNEMLİ: Ankara İsrail Büyükelçiliği/İstanbul İsrail Başkonsolosluğu, vize talepleri ile ilgili karara varmadan önce gerekli görmesi halinde başvuru sahiplerini görüşmeye çağırma veya ek evrak talep etme hakkına sahiptir.