İşte Beşiktaş’ın kesinleşen muhtemel rakipleri

İşte Beşiktaş’ın kesinleşen muhtemel rakipleri

Süper Lig'i 3. sırada bitiren Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi'ne gitme ihtimali oluştu. İşte Beşiktaş'ın muhtemel rakipleri.

Ajans Beşiktaş - Süper Lig'i 3. sırada bitiren ve Şampiyonlar Ligi'ne gitme ihtimali oluşan Beşiktaş'ın muhtemel rakipleri belli oldu.

Çağdaş Sevinç'in sosyal medya hesabından yaptığı açıklamaya göre, İspanya, Almanya, İtalya ve İngiltere'den rakibi bulunmayan Beşiktaş'ın şansı oldukça yüksek. Siyah beyazlıların yer alacağı, Şampiyonlar Ligi ön eleme grubunda toplam 11 takım bulunuyor. Bu takımların 2'si gruplara gidecek. İşte o takımlar; Victoria Plzen, Rapid Wien, Paok, Alkmaar, Dinamo Zagreb, Benfica, Dinamo Kiev, Gent, Krasnodar, Rennes. Beşiktaş, Benfica  ve Dinamo Kiev'den sonra en fazla puanı olan 3. takım konumunda bulunuyor.

UEFA Avrupa Ligi’ni kazanan takım, kendi ligini de Şampiyonlar Ligi sırasında bitirirse, bu ekstra kontenjan kullanılmıyor ve Rennes doğrudan gruplara giderken, yerine Danimarka Ligi'nde 2. sırada yer alan FC Kopenhag geliyor. Bu durumda Beşiktaş 2 ön eleme oynuyor.

Beşiktaş 3 ön eleme oynarsa...

Eğer Beşiktaş 3 ön eleme oynarsa, ilk turdaki muhtemel rakipleri; Paok, Alkmaar ya da Dinamo Zagreb olacak. 25 ya da 26 Ağustos tarihinde tek maç üzerinden oynanacak. İlk hangi takım kurada çekilirse, maç onun sahasında oynanacak.

Eğer Beşiktaş doğrudan bir sonraki eleme turundan başlarsa ya da ilk turu geçerse, rakiplere Rennes ve Krasnodar ekleniyor. Bu turda 4 muhtemel rakip var. Diğer ikisi ise önceki elemeden turu geçenlerden ikisi olacak. Maçlar 15 ya da 16 Eylül tarihinde yine tek maç üzerinden oynanacak.

Playoff aşamasında ise sadece 4 takım bulunuyor. Eğer bir önceki turu geçmişlerse, bu aşamada rakip Dinamo Kiev ya da Benfica olacak. Playoff aşaması rövanşlı bir şekilde, 22 ve 30 Eylül tarihlerinde oynanacak.

Eğer Beşiktaş elemelerin herhangi bir aşamasında elenirse, doğrudan UEFA Avrupa Ligi gruplarına gidecek.

Etiketler :