İşte Fikret Orman'ın açıklamalarının tamamı

İşte Fikret Orman'ın açıklamalarının tamamı

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman basın toplantısında konuştu.

Ajans Beşiktaş - Başkan Orman şunları söyledi:

"Bütün transferlerimiz hayırlı olsun. Bir nebze kolay, bir nebze zor bir transfer dönemi geçirdik. İnce eleyip sık dokumaya çalıştık. Forvet transferiyle alakalı çok beklenti yaratıldı. Geçen sene de kaleci ile alakalıydı.

Şu an Beşiktaş, ligin lideri ve en çok gol atan takımı.Bizim bir taraftarımız taraftar Fikret Orman, diğer tarafımız da Başkan Orman. Hamdolsun ki bugüne kadar duygusal karar vermediğimiz için başarılı olduğumuzu düşünüyorum.

Demba Ba malesef gelmeden sezonu kapattırdılar. Ama 2-3 hafta Sonra Türkiye'ye gelecek ve martın ilk haftası hazır olur. Takımda yer bulup bulamayacağı Şenol Hoca'nın takdiri olacaktır.

Bu hafta yapacağımız ödemelerle birlikte kimsenin geçmişten ödemesi kalmayacak. Finans yapılanması da kadroyla alakalı.

Bizde transfer Metin Albayrak'ın başkanlığını yaptığı ekiple başlıyor. Onlar gerekli teklifleri ya da talepleri alıyor. Metin canlı izliyor. Sonrasında bana geliyor. O sırada teknik kararı verilmiş oluyor. Ben olur dersem Umut Güner devreye giriyor. Bizim Scout ekibimiz Mitrovic'i defalarca izledi, ben de izledim onay verdim.

Fabri'yi transfer ettik. İstemiyoruz diye yazılar çıktı. Şimdi en sevilen oyuncuların başında geliyor. Tombaladan çeker gibi oyuncu almıyoruz. Kamuoyunun bunu böyle bilmesi lazım."

TRANSFERLER BİTTİ

NTV Spor'dan Övünç Özdem'in "12'ye kadar bekleyecek misiniz?" sorusuna "Hayır" şeklinde yanıt verdi. Buna göre Beşiktaş için transfer dönemi artık kapanmış oldu.

AZİZ YILDIRIM'A YANIT

Aziz Yıldırım'ın açıklamalarına biraz değinelim. Açıklık getirelim. Bir kulüp terbiyemiz var. Hiçbir camia ile çatılmaya girme arzusunda olmuyoruz. Ama maalesef Fenerbahçe ile yaşıyoruz. Bunun nedeni de onların yaptığı açıklama. Son yapılan açıklamalara o kadar çok şey var ki söylenecek; ama biz girmiyoruz. Biz sahadaki kişiler değiliz. Futbol sahada oynanır, saha dışında olmaz. Bunlar toplumu germekten başka bir işe yaramaz. Bizim amacımız Fenerbahçe taraftarını rencide etmek değil. O yüzden o konulara girmek istemiyorum. Açıklanması gerekenler var ama.

QUARESMA HAKKINDA

Quaresma 7 maç daha oynarsa sözleşme otomatik uzuyor. Teklif götürülmesinin bir nedeni olabilir: "Sen oynama, boşa çık" Aziz Yıldırım "isterlerse evrakları göndeririz" dedi. İstiyoruz, göndersinler. O sözleşme götürenleri mahkemeye vereceğim. Quaresma'dan sordum, evimde oynayacağım dedi. Biz de sözleşmesini uzattık. Quaresma'nın Fenerbahçe'ye teklif edilmesi ahlaksız teklife girer.

MEHMET EKİCİ KONUSU

Mehmet Ekici, sezon sonu sözleşmesinin bitecek olmadı nedeniyle menajerler aracılığıyla bize ulaştı. Kız kardeşleriyle konuştum. Daha sonra kulüpten izin aldık. Umut Güner, Mehmet Ekici'nin babasıyla görüştü. Kendini de önce Trabzon'la görüştü. Nereye istiyorsa gitsin. Zaten bizim bu ahlak içinde işimiz olmaz.

Quaresma bizim, Sosa Milan'ın, Mehmet Trabzon'un oyuncusu. Fenerbahçe başkanının bununla ne alakası var? Bizden ayrılmak isteyenler olabilir, müsade edersek. Biz kiminle devam etmek istersek ediyoruz. Giden geri geliyor. Fenerbahçe sevdiğimiz bir camia. Ama bu zihniyet yakışmıyor. Herkes kendi takımıyla ilgili açıklama yapsın.

AZİZ YILDIRIM'IN SÖZLERİ

Artık bu zihniyetlerden herkes bıktı.Beşiktaş'ın başarılı olması bir şey ifade etmiyor.Türk futbolunun diğer takımlara ihtiyacı var. Kimseyle polemike girmek istemiyoruz. Bir Divan toplantısında (F.Bahçe) konu sadece Beşiktaş olabilir mi?

Senelerdir konuşulan bir yalan var: "Yurtdışından hakem gelecek." Hayır. Bu hakemlerle devam edeceğiz. Hakemlerle ilgili algı yaratmak kimsenin haddi değil. Hata herkese oluyor.

"Federasyın gitsin" diyorlar. Niye gitsin? Herkes kendi işine bakacak. Birisinden bir medet bekleyen namerttir.

Orman, "F.Bahçe ve Galatasaray'dan size gelmek isteyen oyuncu oldu mu?" şeklindeki soruya "Bunu açıklamamın bir katkısı var mı?" diye yanıt verdi.

Orman şöyle devam etti:

ŞENOL HOCA HAKKINDA ÇIKAN HABERLER

"Bizim işimiz ve Şenol hocanın işi taraftarı mutlu etmek. Bizimle görüşmek isteyenler olmuş olabilir, ben bu deraylara girmem. Şenol hoca ile abi kardeş ilişkimiz var. Kendisini ağabey diye çağırırım. Şenol hocanın artı bir yıl sözleşmesi var. Ne zaman isterse sözleşmesi uzar. Aklımızda sözleşme yok.İsimler yazılıyor. Kim gitmiş görüşmüş başkasıyla, hocayla bir sıkıntımız yok.

DEMİRÖREN'İN ALACAKLARI

Demirören 5 senedir federasyon başkanı. Beşiktaş bu dönemde 1 kupa aldı. Yeni mi çıktı bu 100 milyon? Beşiktaş göçebe kuş gibi orada burada oynarken Demirören, Federasyon başkanı değil miydi?

AZİZ YILDIRIM'A YÖNELİK TEZAHÜRATLAR

Dün maçta taraftarımız Aziz Bey için bağırdı, üzüldüm. Bize başka yerde olmuyor. Çünkü kimseyi rencide etmiyoruz. Üzüldüm. Sıkıntılı bir süreç geçiriyoruz ülke olarak. Sporla mutlu olacağız. Kavgaya gerek yok.

"YENİ MALATYASPOR STADIMIZDA OYNAYACAK"

Malatyaspor'a 1 maç sahamızı vereceğiz. Dediler ki "1986 yılını unutmayın." O zaman birşeyler yapılmış! Hatayı kurumlar yapmaz, kişiler yapmaz.

PARANIZ OLSA KİMİ GETİRTİRDİNİZ?

Bir gazetecinin "Paranız olsa kimi getirirdiniz?" şeklindeki soruya "Paramız var" yanıtını verdi.

"YENİ TRANSFERE İHTİYACIMIZ YOK"

Geçen sene 20 milyon Euro zarar etme hakkımız vardı. Altında kaldık. Bu sene 10 milyon Euro. Biz buraya tek bir sebeple geldik. Yedi yetimin hakkını yedirmeyeceğiz diye geldik. Beşiktaş'ın transfere ihtiyacı var mı? Bence yok. Transfer çalışmalarımız gelecek yıllar için devam ediyor.

YAYIN HAKLARI HAKKINDA

Futbolun marka değerini yükseltmek hepimizin işi. Kavga ortamı kimsenin işine gelmez. İspanya Ligi bitme noktasına geldi, sadece 3 takım var. Herkes İngiltere ligini izliyor. Paralar, sıralamaya göre verilsin. Futbolun pastası ne kadar büyürse biz o kadar büyürüz. Biz bu işe destek verme tarafındayız.

Beşiktaş kulübü ciddi bir şekilde yönetilmektedir. Hislerimiz yoktur, mantığımız var. Sosyal medyadan algı oluyor diyorlar. Transfer için bir anket yapılır, oyuncu alınır. Bize ne gerek olur o zaman.

TOLGAY VE OĞUZHAN'IN SÖZLEŞMESİ YENİLENECEK

Tolgay çok beğendiğimiz bir oyuncu. Sözleşmesinin yenilemesi taraftarıyım. Oğuzhan'la beraber uzatmayı düşünüyoruz.

OLCAY ŞAHAN HAKKINDA

Olcay Şahan bizim gözümüzün nuru kadar sevdiğimiz bir oyuncu. Oynamak istiyordu. Eğer gitmek istersen yardımcı oluruz dedim. Olcay'ın son maçta oynadığı horonda ben de mutlu oldum.

GİDECEK OYUNCULAR

Bazı oyuncular gidebilir. Kendileriyle konuştum. 8-10 saat daha dayanırsanız görürsünüz.

DİVAN SEÇİMİ HAKKINDA

Divan seçimi yapılacak. Ortada bir seçim var. Bundan kaçış yok. Beşiktaş'ı mahkeme kapılarına götürmek yakışmıyor.

HAFTASONU YAPILACAK F.BAHÇE MAÇI HAKKINDA

Fenerbahçe maçının güzel bir maç olmasını temenni ediyoruz. Sahada oynanan bir maç olacak. Beşiktaş'ın birinci önceliği ligdir, UEFA'dır. Sonra kupa gelir. Bildiğim kadarıyla Kadıköy'de bizim yönetici arkadaşlarımızın eli sıkılmadı ama biz öyle yapmayız. Buyursunlar, gelsinler."

Etiketler :