İşte Fikret Orman'ın tüm açıklamaları!

İşte Fikret Orman'ın tüm açıklamaları!

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman TSYD'nin “Yükselen değer Beşiktaş” adlı seminerinde konuştu.

Ajans Beşiktaş - TSYD'nin “Yükselen değer Beşiktaş” adlı seminerinde konuşan Fikret Orman açıklamalarda bulundu. Orman, "Beşiktaş'ı ve Türk futbolunu dünyada daha popüler hale getirmeye çalışıyoruz. Daha fazla sponsorluk şansı bulunabilsin diye. Türk sporunun marka değerinin nasıl yükseleceğine dair bir panel yapılmasının gerektiğini düşünüyorum."

"Gazeteler 1 muhabirini 4-5 takıma baktırtmaya çalışıyor artık. Sponsorluklarda çok başarılı gibi gözüksekte dünya ölçeğinde çok başarılı görmüyorum ben. Unutulmaması lazım Beşiktaş Kulübü ilk kez geçen sene dünya çabında taraftar artırma politikasına gitti. Geçen sene Çin'e gittik bundan sonrada o bölgede olmaya devam edeceğiz."

"Biz Beşiktaş olarak sosyal medya hesaplarımızdan yaklaşık 12-13 milyon kişiye tek tuşla ulaşabiliyoruz.  Ve biz asla fake hesaplarla takipçi toplamadık, bunu hep söylemişimdir. Eğlenceli herkesin eğlenebileceği şeyler yaratmaya çalışıyoruz. Her hafta bununla ilgili kısa vadeli uzun vadeli toplantılar yapıyoruz. Yeni kampanyaya başlıyoruz. Come to Beşiktaş'ın bir tık üstünde olacak birşey bu. Beşiktaş'ı dünya çapında tanıtacak şeyler yapıyoruz. Marka değerimize çok inanıyoruz."

"Futbolu bu kadar seven bir ülkede lig maçlarında taraftarı stada getiremediğiniz zaman yurt dışında da popülarite yaratamıyorsunuz."

"Adını vermeyeyim ama yaşını başını almış bir yazar köşe yazısında benim için 'Beyin özürlü' yazabiliyor. Bu mudur üslup? Ülkemizde futbol kalitesini düşüren şeyler var. Tribünde şiddet, küfür, maç saatleri, spor programlarındaki yanlış üslup ve hakemlerin sürekli tartışılması ülkemizde fubol kalitesini düşürüyor. Bir kulüp yöneticisi diğer kulüp yöneticisine meyhane ağzı ile laflar ediyor. Bunları düzeltmemiz gerekiyor''

"Taraftarı olmayan Monaco gibi bir takım Mbappe'yi PSG'ye 180 milyon euro'ya satabiliyor. Aynı Mbappe, Türkiye'de oynasaydı ve aynı performansı gösterseydi ne kadara satılırdı?"

"Yeni projemizle dünyada çok ses getireceğiz. Türkiye'de başlayacak dünyaya yayılacak. Az kaldı. Çok çalıştık. Yakında öğreneceksiniz."

"Biz esasında bir Muhammed Ali yaratmak istiyoruz. Müslüman bir figürdü. Bir İngiliz, Alman ve ya Amerikalı'yı Beşiktaş taraftarı yapmak zor.''

"İnsanlar hep kulüplere faydalı olmaya gelirken. Başka bir sevgi öğrenirler kendilerini daha çok severler. Derneklere kurumlara geldiğinde olay buralara kısıtlamalar gelmesi gerekiyor. Ben başkanlığı bırakmadan önce bir tüzük değişikliği yapmak istiyorum. Patronların egolarını tatmin etmesi gereken yer kendi şirketleri olması lazım. İş adamları kişisel egoları sebebiyle kulüplere zarar veriyor. Kulüpleri maaş alan profesyonel CEO'lar yönetmeli."

''Beşiktaş'ı 1 milyar TL'lik bir bütçe ile yönetiyoruz. Bu bütçeyi uzaktan idare edebilmek mümkün değil. Vaktimin büyük çoğunluğunu buraya harcıyorum. Artık Dünyada uygulanan sistemin Beşiktaş'a gelmesi lazım. Kulübün başında Ceo'lar olması maaş alarak çalışmaları gerekiyor. Bayern Münih, Real Madrid, Barcelona'da durum böyle. Benfica'nın başkanı maaş alıyor. Devletin kaynakları kamu kaynağıdır. Devletin kişilerin egoları ile zarar ettirdiği kulüplerin borçlarını ödemesi doğru değil.''

''Trabzonspor üzerinden söyleyeyim bir oyuncusunu 100 milyon Euro'ya satsa borcunun yarısını öder. Devlete gitmez borcu için. Ben son 5 senede 80 milyon Euro'luk bir transfer satışı yaptım. Beşiktaş tarihinde böyle bir şey yok. Trabzonspor 40 sene önce bunu yapıyordu. Trabzonspor'un yine en çok satılabilir oyuncuları yine bakın alt yapı oyuncuları.''

"Biz küçüklüğümüzde sokakta oynardık. Yeni nesil artık cep telefonlarında. Bu insanları sosyal yapabileceğiniz tek şey spor. Yeni nesil bizim gibi değil. Arkadaşlarınla paslaşma, itişip kakışma, abiye saygı... Bunlar sokakta öğrenilen şeyler. Bu sadece futbol için değil, bu genel. Sokak bittiği için sporcu çıkarmamızın tek yolu artık okullardır. Bunu çalışmak lazım. Büyük büyük statlar yapıyorsunuz ama boş! Okulların içerisinde hep beraber bir şey yapmadığımız sürece sporcu çıkaramıyoruz. Futbol değil diğer branşlarda da aynı.''

"Daha evvel 5 yabancı ile oynuyorduk zannedersin Dünya şampiyonu olmuştuk. Kısır döngülerle olmaz bu işler. Bunlar boş şeyler, sonuçsuz şeyler. Beşiktaş halkın takımıdır. Bu takım benim değil ülkemin takımıdır.''

''Siyasi partiler gibi ben anket araştırmaları yaptırırım. İnsanlar futbolla ilgileniyor. Diğer branşlarda binli rakamlara iniyor sayı. Türk sporunun diğer branşlara yatırım yapabilmesi için röl model oluşturması lazım. Maalesef bazı şubelerden ayrılacağız. Bunları kaldırabilmemiz mümkün değil.''

-Beşiktaş eskiden Metin, Ali, Feyyaz ile anılırken şimdi Talisca, Quaresma ile anılıyor. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Fikret Orman: ''Bütçeler değişti. Ekonomiler değişti. O gün gençleri oynatma mecburiyetimiz vardı ama ülkesel olarak bir başarımız yoktu.''

"Eşinizle gidiyorsunuz maça kalk orda ben oturacağım diyor. Siz korkuyorsunuz birdaha maça gelmiyorsunuz. Böyle birşey olmaz biz buna izin vermeyiz. 18 yaşında çocuklar geliyor maytap patlatıyor. Biz buna izin vermeyiz. Adam geliyor 'Başkanım Passolig ile bizi fişliyorlar.' diyor. Mesleğini soruyorum adam boyacı. 'Sen MİT ajanı mısın neyini fişleyecekler?' diyorum. Kimlik numaran var, fişlemeyse oradan fişlenmişsin zaten. Ben passoligden çok memnunum. Biz taviz vermediğimiz için çok iyi kullanıyoruz."

-Şenol Güneş’i bir kaç kelime ile özetler misiniz?

Fikret Orman: Laz

"Gazetecinin tarafı olmaz. Beşiktaş muhabirliği objektif olarak yapılmalı. Spor yazarları, basın olmadığı takdirde biz hiçbir şeyimizi iletemeyiz. Ama bizim yerimize oturduğunuzda fotoğrafta rahatsız edici şeyler görüyorsunuz."

"Haber artık ertesi güne kamlıyor. Özel bir haber yok. Anında yayılıyor. Özellikle yazılı basında özel haber özel röportaj olmalı. Hiçbir şey yeni değil."

"Yöneticilik mazeret uydurma değil çözüm bulma sanatıdır. Yapmak istedikten sonra olur mu olur. Önemli olan istemek"

BJK TV için, "Biz televizyoncu değiliz. Hepsinin maliyeti var bunların ve bütün kulüpler zarar ediyor aslında bu durumdan." dedi.

"Taraftar diyor ki Ronaldo'yu getir yanına Messi'yi koy Basketbolda NBA şampiyonu ol, stadı yap... Ben Samantha değilim ki burnumu oynatınca bunları gerçekleştireyim."

"Biz tekerlekli basketbolda senelerdir spor yapıyoruz. Çok iyi bir takımımız var fakat Tekerlekli Basketbol zarar ediyor. Bu dediklerimin içinde salon maliyetleri falan yok. Faiz faiz üstüne biniyor. Akatlar'da fıstık gibi salonumuz var ama kimse gelmiyor. Konuşurken çok iyi konuşuyor."

"Maç biletlerinin fiyatlarını açıklıyoruz. Böyle fiyat mı olur diyor bi bakıyoruz passoligi yok. Konuşurken herkes konuşuyor ama icraat yok. Amatör şubelerde buna basketbolda dahil. senede 50 milyon tl zarar ediyoruz."

"Beşiktaşı ben şampiyon yapmadım, Şenol Hoca'da yapmadı oyuncularda taraftarlarda... Hepbirlikte yapıyoruz. İnşallah daha iyi işler yapacağız. Sezon sonu takıma gelebilecek oyuncularla da görüşüyoruz. Takviye yapmayı düşünüyoruz. Gelen teklifleri ben görmedim daha Quaresma ve Tolgay için."

Etiketler :