İşte Şenol Güneş'in planı!

İşte Şenol Güneş'in planı!

Beşiktaş’ta yeni sezonun planlamasını yapmak adına başkan Fikret Orman ile bir araya gelen teknik direktör Şenol Güneş, “Transfere fazla bütçe ayırmamıza gerek yok. Bizim için oyuncuların alacaklarının zamanında ödenmesi daha önemli” dedi.

Ajans Beşiktaş - Yeni sezon hazırlıkları için 26 Haziran’da top başı yapacak Beşiktaş’ta, bir yandan da sezon planlaması yapılıyor. Önümüzdeki Salı günü Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri’nde toplanacak siyah-beyazlı takım, Dünya Kupası’nda bulunan oyuncularından eksik çalışacak. Beşiktaş’ta takımdan önce, zirvedeki iki isim bir araya gelerek yeni sezonun yol haritasını belirlediler.

Siyah-beyazlı kulübün başkanı Fikret Orman ve teknik direktör Şenol Güneş, kamptan önce detaylı bir görüşme yaptı. 2 sezon arka arkaya yaşanan şampiyonluğun ardından, geçen yıl kaçan şampiyonlukta yapılan hataların tekrarlanmaması için neler yapılması gerektiği masaya yatırıldı. Deneyimli teknik adam, transferler konusunda çok para harcanmamasını dile getirirken, transfer yerine yeni sezonda mecvut oyuncuların maaşlarının zamanında ödenmesini istedi.

Yeni sezona, kimsenin alacağı olmadan girmek istediklerini ifade eden Şenol Güneş’in “Transfer konusu tabi ki önemli ama bizim zaten geniş bir kadromuz var. Elimizdekileri gönderebilirsek bir golcü, bir de sağ bek alırsak benim için yeterli. Ancak ücretlerin zamanında ödenmesi konusu daha önemli. O nedenle transfer için ciddi bütçeler ayırmak yerine, sıfırlanmış bir takım olarak yeni sezona girmemiz daha önemli. Hep birlikte yeni bir başlangıç yapalım” dediği öğrenildi.

BU SEZON DAHA MOTİVE OLACAĞIZ

Şenol Güneş’in transfer konusundaki yaklaşımından memnun olan Başkan Fikret Orman da, bu sezon bütçeyi daha dikkatli kullanacaklarını belirtti. UEFA Şampiyonlar Ligi’ne katılamadıkları için futbol takımının giderlerinde küçülmeye gideceklerini ifade eden başkan Orman’ın, “Alacaklar konusunu merak etmeyin. Bu sezon yönetim olarak da daha fazla motive olacağız. Takımın da moralini yüksek tutmak için elimizden geleni yapacağız. Sizin istediğiniz bölgelere transfer yapacağız. Sonra da önceliği oyuncu alacaklarına vereceğiz” dediği ifade edildi.

Öte yandan, yeni sezon öncesinde Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri’nde yapılan yenileme çalışmaları da sona erdi. 26 Haziran’da yapılacak ilk antrenman öncesi hem sahalar hem de spor salonları hazır hale geldi. Tesislerde bulunan 2 antrenman sahası yenilenirken, teknik direktör Şenol Güneş’in talebi doğrultusunda bir istatistik odası kuruldu. Antrenman anında tüm hareketleri takip edilecek olan futbolcuların verileri burada bilgi deposunda toplanacak ve deneyimli teknik adam bu verilere göre çalışma programı yapacak.

(Yeni Şafak)

Etiketler :