İşte teknik ekibin Olympiakos raporu! Zaferin formülü hazır

İşte teknik ekibin Olympiakos raporu! Zaferin formülü hazır

Teknik Direktör Şenol Güneş ve ekibi, Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri'nde harıl harıl Olympiakos'u çalışıyor.

Ajans Beşiktaş - Antrenörler Şeref Çiçek ve Miguel Peiro Montanana, Olympiakos'un Yunanistan Ligi'nde deplasmanda PAOK'a 2-0 kaybettiği karşılaşmayı tribünden takip etti. Yunan ekibini adeta didik didik analiz eden Çiçek ve Peiro, dün tecrübeli teknik adama raporu sundu.

Olympiakos'un artıları ve eksilerinin yer aldığı raporda; Karaiskakis Stadı'ndan galibiyetle çıkışın şifreleri de yer aldı.

İşte Siyah-Beyazlılar'ın Pire deplasmanındaki zafer formülü:

SAVUNMALARI ÖNDE AMA AĞIR!

1-)Yunan ekibi dar alanda oynuyor. Savunma ile orta sahayı yakın tutuyor. Bu yüzden savunma dörtlüsünü öne çıkartıyor... Rakibe pozisyon vermemek için de ofsayt taktiği uygulamaya çalışıyorlar. Ama stoperler Botia, Manuel da Costa ve Viana ağır kalıyor... Savunma arkasına atılacak toplar da tehlikeli oluyor. Bu yüzden forvette Cenk Tosun yerine Vincent Aboubakar tercihi olacak. Kamerunlu forvet, Napoli deplasmanındaki gibi savunma arkasına koşular yapacak ve gol arayacak.

KANATLARA UZUN TOP ATILACAK

2-)Dar alanda oynayan Olympiakos'un iki beki de iki stopere yakın oynuyor. Bu yüzden iki kanat bölgesi açık kalıyor. Orta sahadan Babel ve Quaresma'ya atılacak uzun toplarla pozisyon üretilecek. Şenol Güneş, bu konuda uzman olan Gökhan İnler'e forma vermeyi planlıyor. Diğer formül ise Talisca'yla başlayıp, Oğuzhan'ın savunma arkasına atacağı derin toplardan yararlanmak... Terse uzun toplar ise Gökhan Gönül ile Adriano tarafından atılacak. İdmanlarda bunun kararı verilecek.

SEBA İLE ELYOUNOUSSI'YE DİKKAT

3-)Orta sahayı Martins-Retsos ikilisinden kuruyorlar. Topu daha çok Martins kullanıyor. Retsos'un kesici özelliğinden yararlanıyorlar. 10 numara Konstantinos Fortounis ise kanatlardaki Seba ve Tarık Elyounoussi'yi savunma arkasına kaçırıyor. Seba'nın bire birdeki yeteneklerinden faydalanıyorlar. Brown'ın gidişiyle forvette Cardozo ve Ansarifard kaldı. Bu iki oyuncu da hızlı değil. Ama fizikleriyle iki kanat oyuncusuna duvar oluyor. Seba ve Elyounoussi bir an olsun boş bırakılmayacak.

FORTOUNIS KİLİTLENECEK

Olympiakos'un 'Kilit ismi'nin Fortounis olduğunu söyleyen Çicek ve Peiro, "Oyun tarzı olarak Oğuzhan'a benziyor. Onu durdurursak, işi bitiririz" dedi.

Antrenörler Şeref Çiçek ve Miguel Peiro, Olympiakos'un kilit isminin Konstantinos Fortounis olduğunu raporda yazdı... Yunan ekibinin orta sahada oyunu 24 yaşındaki oyuncuyla kurduğunu Şenol Güneş'e aktaran antrenörler, "Oğuzhan'a çok benziyor. Çok yetenekli ve oyunu onun üzerinden kuruyorlar. Saha içinde çok çabuk karar veriyor. Kanattaki Seba ve Elyounoussi'ye uzun toplar atarak savunmanın dengesini bozuyor" dedi. Çiçek ve Peiro, Fortounis'in kilitlenmesi halinde Olympiakos takımının çaresiz kaldığını da ifade etti.

ATIBA İLE BASKI KURULACAK!

Teknik Direktör Şenol Güneş de Pire deplasmanında Yunan oyuncunun üzerinde baskı oluşturacak. Tecrübeli teknik adam, Atiba Hutchinson ve Oğuzhan Özyakup'tan Konstantinos Fortounis'e yardımlı markaj uygulamasını isteyecek. 10 numara pozisyonunda görev yapan Yunan oyuncu, bu sezon çıktığı 31 maçta rakip ağları 7 kez sarstı, 5 de asist yaptı. (Akşam / Hakan Eyüpoğlu)