"İyi tatiller KARTAL"

"İyi tatiller KARTAL"

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig 17. haftasında deplasmanda Kasımapaşa'ya 4-1 mağlup oldu. Spor yazarı Bilal Meşe, maçı köşesinde yorumladı.

Ajans Beşiktaş - Milliyet gazetesi yazarı Bilal Meşe bugünkü köşesinde Kasımpaşa - Beşiktaş maçına dair şu satırları kaleme aldı:

"Böyle VAR’a can kurban... Sportmenlik dışı hareketler, goller öncesi fauller, VAR’ın radarına giriyor, tabi ki iptaller de birlikte geliyor... Örneğin, Dorukhan’ın attığı golde Lens topu elle indiriyor, artı Diagne’nin golünde de Pavelka, Medel’e faul yapıyor, hakemin gözünden kaçıyor, ama VAR ıskalamıyor. VAR’ın varlığını böylesi pozisyonlarda seviyoruz, iyi ki VAR’sın.

Bu oyunun belkemiği orta sahadır... Bu alanda güçlü değilseniz, kaptırdığınız her top, kalenize tehlike olarak döner. Beşiktaş’ın orta sahası Dorukhan’ın ilk dakikada sakatlanmasıyla adeta çöktü! Nazara geldi genç kardeşimiz. Dorukhan’ın yerine oyuna giren Babel’in hazır olmadığı bir gerçek. Atiba’nın sürekli top kaybetmesiyle, yük tamamen Medel’in omuzlarına bindi, nereye kadar! Trezeguet teknik kapasitesi çok yüksek ve tehlikeli bir oyuncu. Aldığı her topu rakip ceza alanına taşırken, kimse onu durdurmadı! 11’de Sadiku, 45’te Diagne’nin golleriyle Kasımpaşa, ilk yarıyı iki farkla önde kapadı. Karius’un kurtardıkları da cabası! Güneş hoca, Necip’i orta sahaya, Medel’i Vida’nın yanına çekti, ama bu da işe yaramadı!

Kartal’da sezon başından bu yana forvet krizi yaşanıyor! Cenk Tosun’un yeri hâlâ boş! Şenol Güneş bir arayış içinde, elindekileri deniyor, bir türlü aradığını bulamıyor! Vagner Love, Larin, Mustafa Pektemek, hatta Babel, biraz da Güven şans bulanlardan. Ne var ki Güneş hoca bu alanda devamlılığı bir türlü yakalayamadı, puan kayıplarının temelinde bu yatıyor! En büyük aday kuşkusuz Kartal’ın en skorer oyuncusu Mustafa Pektemek’tir, yeter ki, yalnızlığa mahkum edilmesin.

Beşiktaş’ın maçlalarını izlerken, skor üzerine öngörüde bulunamazsınız, yanılırsınız! Geriye düşer, dönüş yapar, herkesi şaşırtır, biz alıştık! Güneş hocanın Adriano’nun yerine Fatih’i, Babel’i de forvete çekme hamlesi Kartal’ı biraz olsun ayağa kaldırırken, 52’de Mustafa farkı bire indirdi.

Nitekim Babel 70’te net pozisyonu taçlandıramazken, 75’te Diagne’nin penaltı golüyle, Kartal’ın geri dönüş hayali suya düştü, Pavelka da skoru belirledi.

Eğri oturacağız, doğruyu söyleyeceğiz arkadaş... Beşiktaş’ın zirvede söz sahibi olması giderek zorlaşıyor, farklı yenilgi de bunun en büyük habercisidir! Eee, orta sahada iyi değilseniz, forvette çoğunluğu oluşturamıyorsanız, kaderinize razı olacaksınız, iyi tatiller KARTAL!

Başakşehir’i kovalayan en az altı takım var, bunlardan birisi de Kasımpaşa’dır... Nitekim, ev sahibi takım güçlü rakibini farklı yenerek farkını ortaya koyarken, oynadığı futbol, oyun disiplini ve attığı gollerle alkışı hak etti."