"Kadroda bu işi yapabilecek tek isim var; Oğuzhan..."

"Kadroda bu işi yapabilecek tek isim var; Oğuzhan..."

Fanatik Gazetesi Beşiktaş Muhabiri Orhan Yıldırım, Beşiktaş'ın geride kalan kamp dönemini ve yaptığı 2 hazırlık maçını Fanatik Gazetesi'ndeki köşesinde değerlendirdi.

Ajans Beşiktaş - İşte Orhan Yıldırım'ın Fanatik Gazetesi'nde yer alan kamp değerlendirmesi:

Kampta yapılan iki maçı dikkat ile izledik. Takımın yorgunluğu normal. Ağır tempoda çalışıyorlar. Bunu bir kenara koyalım. Güneş, çok ve olumlu pas yaparak topun takımında kalmasını istiyor. İki maçta da şunu gördük; takımın hala oyun sistemi oturmuş değil. Gerçi herkes şans bulsun diye, bütün oyunculara şans verildi. Ancak Beşiktaş’ın o alışılmış sistemi yok.

Top Oğuzhan’da

Burak transferi ile forvet hattı tamamlandı. Bu oyuncunun pozisyona girmesi ve gol atması için, orta göbekten pas alması gerekiyor. Ljajiç o potansiyelde değil. Kadroda bu işi yapabilecek tek isim var; Oğuzhan... Ya da, Talisca ya da Sosa etkisi yapacak ‘10’ numara takviyesi olmalı. Oğuzhan’dan hala umutluyuz. Formasını geri alırsa, en iyi transfer olur. Topu ayağına aldığında, boş alana kaçan Burak, en büyük avantajı. Bu olumlu durum Oğuzhan için de son şans!..

Güneş’in şifreleri

Güneş’in isim verip istediği oyuncular; Burak, Volkan... Burak için başkana aynen şunu söyledi, “Geçen yıl Burak alınmış olsaydı şampiyon olurduk...” Bu ne kadar gerçekçi tartışılır. Vida için ilk ağızdan olmasa da, duyumumuz var. Güneş, “Malmö maçında beraberlik yetiyor. Rakibi arkasına kaçırdı. Trabzon önünde yapışık oyna dediğimiz Rodellega’yı arkada unuttu, gol yedik...” Yönetim bu konuda arayışta. Değerini bulan teklif olursa satacak..

İki iyi stoper...

Vida’nın satılması durumunda alternatifleri hazır. Miranda ve Zapata.. Başkanın İtalya seferi öncelikli satış üstüne kuruluydu. Bu konuda gelişmeler bekleniyor... Aferin Hüseyin Uzan aradan sonra kampa çok sayıda genç isim dahil edildi. Dikkat ile izliyoruz. Yeterince gayretli göremedik maalesef. Böyle bir şans kaç oyuncuya gelir. İdman bitiminde Quaresma ve Adriano şut çalışması yapıyor, gençler düdük çalar çalmaz içeri giriyor. Maçlarda sol bekte oynatılan Hüseyin hiç sırıtmadı. Kocaman aferini haketti. Gençler, eleştirilere kızıp takılmayın, çalışın. Bu fırsatı değerlendirin.

Guti sazı eline aldı

İspanyol teknik adam kampta tamamen olayın içine dahil oldu. Daha önceleri genelde arka planda kalmayı tercih eden Guti, Belek’te yapılan idmanlarda sürekli ön planda. Guti, özellikle taktik çalışmalarda oyunculara yaptığı uyarılar ile dikkat çekiyor.

Galibiyet ölçü değil

Kartal iki zayıf ekip ile maç oynadı. İlkini tek, ikincisini çok farklı kazandı. Üç gol atmasına rağmen Larin vasatı aşamadı. Mirin, Lens, Quaresma, Atiba, Gökhan iyi durumdalar. Lider oyuncu eksikliği var. Başkan iki transferi kampın başına yetiştirdi. Artık eksiklikleri gidermek için iş teknik ekibin üstünde." (Fanatik)