"Kagawa da aydınlanacaktır..."

"Kagawa da aydınlanacaktır..."

Karar Gazetesi Yazarı Gökhan Aktürk, Beşiktaş'ın yeni transferi Kagawa'yı yazdı...

Ajans Beşiktaş - İşte Karar Gazetesi Yazarı Gökhan Aktürk'ün bugükü yazısı:

"Transfer döneminin son saatine kadar başkan Fikret Orman ve yöneticilerle dirsek temasında olan Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, ısrarla kadroda görmek istediği Shinji Kagawa’ya kavuştu. Genelde takıma yeni katılan oyuncuları yedek kulübesinde oturtan Şenol Hoca, Japon yıldızın ne durumda olduğunu görmek amacıyla Antalyaspor maçında kısa süreliğine de olsa sahaya sürdü. Kagawa da yaklaşık 10 dakikalık görüntüsü ile ne kadar doğru bir tercih olduğunu ortaya koydu.

Karşılaşmanın 81'inci dakikasında Adem Ljajic’in oyuna yerine giren Kagawa, sanki yıllardır Beşiktaş formasını giyiyormuş izlenimi verdi. Sahada kaldığı 9 dakikaya 2 gol sığdıran Kagawa, ceza alanı dışında rakip kaleye gönderdiği iki füze ile Talisca’yı da uzun zamandır gündemden düşmeyen Quaresma sorununu da unuturdu.

Biraz da yaşadığı sakatlığın etkisiyle bu sezon Bundesliga’da Dordmund kadrosunda yer bulamayan Kagawa, yeni bir çıkış için kendi adına da doğru bir tercih yaptı. 2 Ekim 2018'de yaşadığı sakatlığın ardından Borussia Dortmund'un 31 Ekim 2018'de Almanya Kupası'nda Union Berlin'i 3-2 yendiği maçla sahalara dönen Japon 10 numaranın Beşiktaş'a kiralanması kulübü açısından da önemli bir artıydı. Kariyeri tartışılır hale gelen Mario Gomez ve Demba Ba gibi düşüş yaşayan yıldızları ikinci baharına taşıyan Şenol Güneş yönetimindeki Beşiktaş, hem Kagawa hem de Borussia Dortmund açısından belki de en iyi tercihti. Keza Beşiktaş'ı Bundesliga'da dibe demir atan Hannover alternatifi ile kıyaslamak bile pek adil değil...

Beşiktaş'ın ligde bundan sonra nasıl bir görüntü sergileyeceği konusunda ise ilk yarıdan daha iyi olacağını söylemek abartı olmaz. Oğuzhan'ı tamamen unutturan Dorukan ve performansıyla Burak Yılmaz'ı iyiden iyiye tehdit eden Güven'i dokunuşları ile üst noktalara taşıyan Şenol Güneş, takımını da aynı şeyi yapacaktır. Milli Takımımız ın geleceği açısından da büyük kazanç olan Dorukhan ev Güven'in mücadeleci yapısı, Kagawa'nın tekniği ve deneyimi Beşiktaş'a ciddi katkı yapacaktır. Zirve ile aradaki 11 puanlık farkın kapanması çok kolay görünmese de Beşiktaş'ı güzel günlerin beklediği aşikâr..."

Etiketler :