"Kahya, ustabaşı olamıyor!"

"Kahya, ustabaşı olamıyor!"

Habertürk gazetesinden Cevdet Ergun Antalyaspor - Beşiktaş karşılaşmasını kaleme aldı.

Ajans Beşiktaş - F.Bahçe, pek keyif vermese de son saniyelerde ligin tehlike saçan ekibi Göztepe’yi yenmiş... Başakşehir, Bursa’da ‘büyük takım nasıl oynamalı’ dersi vermiş...

Şampiyonluk konvoyunun son vagonu olmak istemeyen Beşiktaş, kalbi olan Eto’o’dan yoksun, eksik Antalya karşısında kağıt üstünde favori... Ama artık ligimizde favori algısı, özellikle mental açıdan hazır değilsen, genel geçer kavramlardan biri.

Gökhan, hazırlık ve kupa maçlarında Güneş’in “Gönül”üne girememiş ki yedek; Pepe ve Tosic’in yokluğunda beklenen Vida montaja girmiş... Hızlı başlayan Kartal’da oyuna giremeyenlerin başında ise Quaresma var. Sivas maçındaki gibi bir ‘dejavu’ yaşatıyor, kaptırdığı top gol oluyor. 3 yıllık Türkiye kariyerinde 3. golünü atan Charles, Trabzon ve G.Saray’dan sonra Beşiktaş’ın da fileleriyle tanışıyor. Q7 çok yetenekli, ama artık aşık usandırıyor!

Maçta iç içe geçmiş hikaye çok... Babel indirdiğinde, Talisca’nın buz gibi golü güme gitti. Talisca, Atiba’nın pasında benzerini atarken adeta “Bu da mı değil” diye haykırdı. Sevinç dansı üzerinde ise biraz daha çalışmalı!

İlk saniyelerde Beşiktaş, hatalı ofsayta takıldığı pozisyonda Oğuzhan’la golü bulsa, oyun ve skor başka bir yöne evrilebilirdi. İkinci 45’in ilk saniyelerinde uyuyan Medel-Vida’nın arkasına sızan Emre Güral atsa ecel terleri dökebilirdi.

Şişi olmayan Matador olur mu? Negredo rakibin geri pasına yetişemediğinde eminim ki birçok taraftardan “Neredesin Cenk” nidaları yükseldi. Güneş ya Negredo’ya göre oyun planını değiştirmeli ya da Negredo gelecek forvetle yer değişmeli!

Nuri Şahin röportajında “Türkiye’den bana oyuncu sorsalar, hemen Oğuzhan’ı alın derim” demiş... Artık sürekli yerinde sayan Ozzie bu haliyle Bundesliga’da iyi bir yedek olur!

Futbolda farkı yaratan en önemli kriter; kalite... Dün Babel etkisizdi, Talisca’nın gecesiydi... Kafasıyla Beşiktaş’a hayat verdi. Bu kez vurdumduymaz değildi. Yüreğiyle oynadı. İlk golün hemen ardından sakatlandı, ‘devam’ dedi... İkinci sakatlandığında da pes etmedi. Bu sezon Trabzon ve Göztepe’den sonra 2 gole direkt skora etki ettiği 3. maçı yaşadı. Beşiktaş ancak o bu şekilde oynarsa hedeflere ulaşabilir... Üretkenlikten uzaklaşan Kartal’ın şampiyonluk yarışında onun özel yeteneklerine çok ihtiyacı var.

HALİS ÖZKAHYA

Kahya, ustabaşı olamıyor! Talisca’nın golünü iptal etti, Antalya’nın penaltısını yedi. O pozisyonda Medel’in Hulk’a dönüşen göbekli El Kabir’i döndürmesi de ayrı bir konu!..

VİDA

İlk maçında uyum problemi yaşaması doğal. Medel’le çok aksadı. Süre lazım. (Cevdet Ergun / Habertürk)

Etiketler :