''Kartal duvara tosladı!''

''Kartal duvara tosladı!''

Milliyet Gazetesi yazarı Bilal Meşe, Beşiktaş'ın deplasmanda Alanyaspor'a 2-1 kaybettiği maçı bugünkü köşe yazısında değerlendirdi.

Ajans Beşiktaş - İşte Bilal Meşe'nin bugünkü Milliyet Gazetesi'nde yer alan yazısı;

Gel kritik maçları kazan, git Alanya’da rakibine teslim ol, duvara tosla, olacak iş mi bu arkadaş!
Haa, Alanya’nın galibiyetine gölge düşürmek gibi asla bir niyetimiz yok, olamaz da... Derslerini iyi çalıştılar, coşkulu ve de baskılı oynadılar, istediler, fırsatları iyi kullandılar, kazandılar. Kaldı ki, Alanya’nın bulunduğu konum asla rastlantı değildir, hak ediyor, artı ligimize de renk katıyorlar, kutluyoruz.

Rotayı çevirelim, son haftalardaki futboluyla beğeni toplayan Beşiktaş’a... Kartal’ın özellikle ilk yarıdaki futboluna şaşırdım, hatta tanımakta zorlandım. O takır - takır topunu oynayan, rakibini presle boğan, pas trafiğiyle baş döndüren Kartal’ın yerinde yeller esiyordu dün! Kartal’ın koca bir ilk yarıda tek korneri yok, tek! Eee her topu kaybedersen, ileri çıkamazsan, ne korner kazanabilirsin, ne de pozisyon üretebilirsin! Bir tane net pozisyon var, o da Ghezzal’ın kaleciye nişanladığı top! Haaa atabilse, Alanya’nın baskısına son verebilirdi, o da belki!
Top kayıplarını sakın ola zeminin ağırlığına bağlamayın, şartlar iki takım için de eşit! Suçu kendinizde arayın! Artı, bu yarıda Aboubakar’ın topla ceza alanı içinde buluştuğunu gören var mı?
Bu kadar kötü oynarsan, rakip gelip sana faturayı keser, tekerine de taş koyar arkadaş!

Duran toplarda herkes eline - koluna sahip çıkacak, yoksa VAR’ın radarından kaçamazsınız! Peki, stoperler nerede ? Artı Vida orası için biçilmiş kaftan, niye yedek arkadaş! Mensah niye kulübede?
Penaltı kararı doğru, itirazımız yok.
Peki, Rıdvan’a atılan dirseğe ne diyeceğiz? Efendim, darbe hafifmiş, kırmızı olmazmış, hadi oradan! Direkt kırmızı arkadaş, kırmızı! Ne sarısı, kafası patladı, oyuna bandajla devam etti, farkında mısın Atilla Karaoğlan?

Beşiktaş’ın bu negatif fotoğrafını avantaja çeviren, dersini iyi çalışan Alanyaspor, on kişi kalsa da, doksan dakika iyi bir mücadele ortaya koydu. Alanya’nın bu denli etkili olmasının temelinde Beşiktaş’ın etkili kramponlarına pranga vurması, Kartal’ın pas trafiğine uzun süre set çekmesiydi kuşkusuz. Evet, Alanya ilk yarıda etkiliydi, tamam da baskıdan sadece bir gol çıkarabildi, o da penaltıdan. Demem o ki, Alanya akıllı bir taktik ortaya koydu, Kartal’a bu yarıda el freni çektirdi!

İkinci yarı mı? Sergen hoca, Mensah ve N’Koudou hamlesi Kartal’ı biraz olsun ayağa kaldırdı. Hatta gerçek kimliğine bürünür gibi oldu, olmasına da Bakasetas gibi golcü futbolcuyu unuttu! Bakasetas’ın bir topunun direkten döndüğünü de anımsatalım. Yani işin özeti, Bakasetas iki golle Kartal’a dün el freni çektiren isim oldu.
İkinci yarının son 20 dakikasında risk alan Beşiktaş, pas trafiğine işlerlik kazandırırken, çok adamla ofansif girişimler yaptı. Ancak bu süreçte bir - iki pozisyon yarattı, atamadı. 90’da Güven Yalçın düşürüldü, karar penaltı ki, doğru. Aboubakar penaltıyı gole çevirdi, ama ‘Atı alan Üsküdar’ı geçmişti’, Kartal Alanya’da duvara tosladı!İkinci yarının son 20 dakikasında risk alan Beşiktaş, pas trafiğine işlerlik kazandırırken, çok adamla ofansif girişimler yaptı. Ancak bu süreçte bir - iki pozisyon yarattı, atamadı. 90’da Güven Yalçın düşürüldü, karar penaltı ki, doğru. Aboubakar penaltıyı gole çevirdi, ama ‘Atı alan Üsküdar’ı geçmişti’, Kartal Alanya’da duvara tosladı!

Etiketler :