Kartal kupada uçuşta

Kartal kupada uçuşta

Beşiktaş, Ziraat Türkiye Kupası’nda Tarsus’u devirip son 16’ya kaldı. Ligde Alanya mağlubiyeti ile yara alan siyah-beyazlılar morali kupada buldu.

Ajans Beşiktaş - Tarsus İ.Y. karşısında oyuna baskılı başlayan Beşiktaş, ilk bölümde Güven ile penaltıdan yararlanamasa da hakimiyetini kaybetmedi. Rakip yarı sahaya oyunu yıkan siyah-beyazlılar özellikle sağ kanadını etkili kullandı. Rosier ve Larin ile skora ulaşan Beşiktaş, ilk yarıyı rahat kapattı. İkinci devrede de Güven ile farkı açan ev sahibi ekip tura rahat bir oyunla ulaştı. Teknik direktör Sergen Yalçın'ın gözüne girmek isteyen futbolcuların arasında Atakan öne çıkan isim oldu. Oğuzhan ve Dorukhan'ın hırsı da dikkatleri çekti. Beşiktaş rakibine sürpriz şansı tanımazken, Erzurum maçı öncesi de kupada turlayarak moral kazanmış oldu.

GOLLE TANIŞTI, DANSLA SEVİNDİ

Beşiktaş'ın Fransız sağ beki Valentin Rosier kariyerinde ilk kez fileleri havalandırdı. Daha önce Dijon ve Sporting formaları ile gol bulamayan 24 yaşındaki oyuncu kariyerindeki 84. maçında golle tanıştı. Rosier golünün ardından yaptığı dansla kutlamasını yaptı. 12. dakikada penaltı vuruşundan yararlanamayan Güven'e ise takımının 3. golünü atmasının ardından arkadaşları yanına giderek destek verdi...

TAKIMIN HAKKINI SAVUNMAK SUÇ MU!

Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın, maçın ardından oyuncularını överken 'sportmenliğe aykırı açıklamalar' nedeniyle aldığı cezaya da yanıt verdi. "Sportmenliğe aykırı ne konuşmuşum?" sorusunu yönelten Yalçın, "Hakaret olması lazım. Türk futbolunun yapısı için konuşma hakkım vardır herhalde. Aynı pozisyonda farklı kararlar uygulanıyor. Takımın hakkını savunmak kurallara aykırı mı oldu? Ne yapalım konuşmayalım mı? Kenarda oturup maç bitince eve mi gidelim. Hakkımızı savunmak zorundayız. 50 metreden kalecim kırmızı kart görüyor. Bu açıklama sportmenliğe aykırı ise özür dilerim" diye konuştu.

BU KUPAYA ÖNEM VERİYORUZ

Siyah-beyazlıların dün kalesini koruyan Ersin Destanoğlu, Ziraat Türkiye Kupası'nda şampiyonluk istediklerini söyledi. 19 yaşındaki file bekçisi, "Bu kupaya önem veriyoruz. Ben her maç daha da iyi oynayıp takımıma katkıda bulunmak istiyorum" dedi. Öte yandan ağları havalandıran Larin ise şunları söyledi: "Golleri erken bulunca zor olması beklediğimiz maçı daha rahat kazandık. Kupayı almak istiyoruz."

BEŞİKTAŞ'A ODAKLANDIM

Futbol kariyerinde ağları ilk kez siyah-beyazlı forma altında havalandıran Rosier "Çok mutluyum, ilk golümü bir kupa maçında attım. Umarım devamı gelir" dedi. 24 yaşındaki Fransız oyuncu, sezon sonunda bitecek kiralık sözleşmesi konusunda ise "Şu anda kalıp kalmayacağım ile ilgili bir şey söylemem mümkün değil. Bu sene tamamen Beşiktaş'a odaklanmış durumdayım, burada şampiyonluk kazanmak istiyorum" yorumunu yaptı.

MESAJ GİBİ KADRO!

Ligde son hafta Alanya'ya 2-1 yenilen Beşiktaş'ta teknik direktör Sergen Yalçın, kupa maçında değişime gitti. Kaleci Ersin, Vida, N'Sakala, Necip, Oğuzhan, Atakan ve Güven'e şans tanıyan Yalçın, Aboubakar'ı ise dinlendirdi. (Sabah - Ogün Şahinoğlu)

Etiketler :