"Kartal'ı Sertaç uçurdu"

"Kartal'ı Sertaç uçurdu"

Milliyet Gazetesi Basketbol Yazarı Ümit Avcı, Beşiktaş-Darüşşafaka Basketbol mücadelesini değerlendirdi.

Ajans Beşiktaş - Normal sürede defalarca maçı koparma fırsatı bulsa da 40 dakikanın eşitlikle tamamlanmasına engel olamayan Beşiktaş Sompo Japan, Sertaç Şanlı’nın son bölümdeki müthiş performansıyla kazandı, 5. haftada 3. galibiyetine ulaştı.

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nde 5. haftanın açılış karşılaşmasında Darüşşafaka’yı konuk eden Beşiktaş Sompo Japan, normal süresi 77-77 biten maçı 88-84 kazandı.

Daçka’nın 5 numarasız 5’lerle sahada kalmasını avantaja çevirdi Beşiktaş maçın başında ve Semih’i topla buluşturdu. Eric’in erken faul problemine girmesi Daçka’yı zorlasa da Fell’den gelen dış atışlar, ilk çeyreğin 20-20 bitmesini sağladı. Konuk ekip, 5 farklı öne geçse de, bu kez Beşiktaş Sertaç ile boyalı alanı ele geçirdi, dışarıdan da Strawberry katkı verince devreyi 42-39 galip bitirdi.

İkinci yarıya 5-0 ile başlayan ancak uzun sakatlığından dönen Boatright’ın kontrolsüz oyunu nedeniyle rakibine yakalanan Beşiktaş, maçtaki ilk sayılarını 3. çeyrekte bulan Diebler ile hareketlendi, son periyoda 60-53 üstün girdi. Johnson’ı 5 numarada kullanan ve bu oyuncunun çabukluk avantajı ile maça tutunan Daçka karşısında, sakat olan Clark’tan yoksunken, Weems’in de faul problemine girmesiyle kısalmak zorunda kalan Beşiktaş, 66-63 geriye düştü. Ancak Weems girer girmez iki üçlükle takımını ayağa kaldırdı, son dakikada Beşiktaş 77-73’lük skoru yakaladı.

Önce farkı 2’ye indiren, ardından da bir top çalıp Wilbekin ile bitiren Daçka, normal sürenin 77-77 bitmesini sağladı. Uzatmada Sertaç yine sahne aldı, kritik hücum ribauntlarıyla skor üretimini sağladı. Daçka yine kısalarıyla direnmeye çalışsa da, bitime 36 saniye kala Strawberry ile skora denge getiren ve Wilbekin’in yaptığı top kaybı sonrası, serbest atıştan Erkan ve Diebler ile sayı bulan Beşiktaş, salondan 88-84 galip ayrıldı. (Milliyet/Ümit Avcı)

Etiketler :