"Kartal'ın gecesi"

"Kartal'ın gecesi"

Fanatik gazetesi yazarlarından Erman Özgür, Bursaspor - Beşiktaş maçı öncesi bir değerlendirmede bulundu.

Ajans Beşiktaş - İşte Erman Özgür'ün yazısı:

Partizan maçının yorgunluğu, Bursaspor’un orta sahada oynattığı Badji-Aytaç ikilisinin agresifliği ve Samet Aybaba’nın Bursasporu’nun henüz galip gelememiş olmasına rağmen taraftarının vereceği destek, Beşiktaş için maçı çok daha zor hale getiren ayrıntılar. Her ne kadar Partizan maçında oyuna giren Oğuzhan’ın gösterdiği performans, Larin’in bu oyuncu ile uyumu ve Babel’i dinlendirebilmiş olmak avantaj gibi gözükse de Bursaspor son 2 sezona göre çok daha organize ve topla oynarken etkili bir takım. Şimdiye kadar oynadığı 3 maçı da kazanabilecek şansları yarattılar.

Önemli olan 5’li... 

Diğer taraftan Beşiktaş’ın saha içi liderlerinin sezona iyi başlaması da önemli. Pepe, Quaresma, Adriano, Caner ve Medel eğer yorgunluk konusunda problem yaşamazlarsa maç deplasmanda da olsa maçın öne çıkan takımı Beşiktaş olur.

Ön plana kim çıkar?

Babel’in bu gerilimi yüksek maçlarda sorumluluk almaktan kaçınmayan görüntüsü ve arkadaşlarına göre daha fazla dinlenmiş olması Beşiktaş adına maçın öne çıkanını Babel yapabilir. Bursaspor tarafında ise genç Furkan kendisine tanınan serbestliği takımını Beşiktaş kalesine kolay götürebilecek özel yeteneklere sahip.

Bu istatistiğe dikkat

Bursaspor ile Beşiktaş arasında Bursa’da yapılan lig maçlarında galibiyet sayısı bakımından Siyah-Beyazlı ekibin 4 farklı üstünlüğü bulunuyor. İki takım arasında Bursa’da yapılan 48 maçta Beşiktaş 16, Bursaspor 12 galibiyet aldı, 20 müsabaka da berabere sonuçlandı.

Kısa mesaj

Bursaspor takımı için Harun’un takımdan ayrılmış olması sadece Beşiktaş maçı için değil tüm sezon boyunca hissedilecek bir eksiklik olabilir.