"Kartal'ın işi zor"

"Kartal'ın işi zor"

Fanatik Gazetesi Spor Yazarı Erman Özgür, Bursaspor-Beşiktaş karşılaşmasını değerlendirdi.

Ajans Beşiktaş - En önemlisi Batalla olmak üzere 6-7 önemli oyuncusu eksik Bursaspor’un maça iyi başlama çabası Adriano’nun 13. dakikada attığı enfes gole takıldı. Özgüveni eksik, 5 haftadır kazanamayan Bursaspor’a karşı erken gelen golün ardından pas yaparak rakibinin gardını düşürmek yerine tempo düşürmeyi tercih etti. Bursaspor futboldaki en önemli ayrıntılardan cesareti tekrar kazanarak önce kornerden Negredo’nun kendi kalesine, sonra da Yusuf’un ekstra çabasıyla 2. golü bularak Beşiktaş’ın ilk yarıdaki kötü oyununa cezayı kesti. 2. yarıda ise işleri tersine çevirmek için uğraşma sırası Beşiktaş’daydı. Ancak Harun, önce Lens sonra Vagner Love’ın pozisyonlarında yaptığı mucize kurtarışlarla bu dönüşün kolay olmadığını gösterdi. Negredo’nun son andaki golüne rağmen Beşiktaş bu kaybı ile şampiyonluk yarışında işini zora soktu.

Gecenin sorusu: Lig başından beri süren bu iştahsızlığı Beşiktaş’a erken havlu attırır mı? Şu bir gerçek ki Beşiktaş geçtiğimiz 2 şampiyonlukta yaşadığı konsantrasyon ve oyun kalitesine sahip değil. Bu konuda rakiplerinin gerisinde.

Maçın starı: Bursaspor kalecisi Harun Tekin ilk yarıda Oğuzhan’ın, 2. yarıda da Vagner Love ve Lens’in pozisyonlarında yaptığı kurtarışlarla Negredo’nun golüne rağmen takımının direncini
yüksek tutmayı başararak maçın yıldızı oldu.

Maçın olayı: Lens ve Negredo’nun bir şansı daha değerlendiremeyerek Beşiktaş’ın hücum gücüne katkı yapamadıkları bir maç daha oynaması. AyrıcaAlvaro Negredo ve Lens’in bu maçtan
sonra Babel ve Love’dan formayı alması bir hayli zor.

Kısa mesaj: Beşiktaş karşısında dün akşam galibiyeti son anda kaçıran Bursaspor, bu kadar eksik oyuncusu olmasına rağmen evinde taraftarı önünde gösterdiği mücadele ile takdiri hak etti. (Fanatik/Erman Özgür)

Etiketler :