"Kazanma iştahı..."

"Kazanma iştahı..."

Vatan gazetesi yazarlarından Gökhan Dinç, Beşiktaş - Gençlerbirliği maçını değerlendirdi.

Ajans Beşiktaş - LİGİN boyunun kısaldığı zamanlarda iyi oynamanın önemli olmadığı gerçeğini bir kenarda tutarsak, Beşiktaş çok iyi oynamadı belki ama kazanan taraf oldu. Kazanmak için her zaman iyi oynaman gerekmez ama istemek çok önemli. Beşiktaş dün gece istedi. Hem de çok istedi. İstediğini de rakibine gösterdi. 
 
BEN hep diyorum; ‘Beşiktaş’a karşı maç kazanmak veya puan almak istiyorsan oynamak zorundasın.’ Ümit Özat bunu gösterdi. Hücum ağırlıklı bir kadro ile özellikle ilk 15 dakika oyunu dengede tutmayı bildi. Ancak Beşiktaş 15’ten sonra sazı eline aldı. Ryan Babel bundan önce birçok kez attığı pozisyonlardan boş dönünce ve Atiba’ya penaltı kararı verilmeyince devre 0-0 sona erdi. Son haftalarda yorumcu ve yazarların Beşiktaş üzerinden yaptığı algı yönetiminin karşılığının aldığını da gördük o pozisyonda.  
 
OYUN güzel, pozisyonlar çok olunca Şenol Güneş hoca 2. yarıya aynı kadro ile başladı. Oyuna çok tempolu giren Beşiktaş, Tolgay’ın harika performansı ile golü de buldu. Harika demişken, zorunlu olarak şans bulan Lens’in kredisinin her geçen hafta düştüğünü görüyoruz. Belli ki üzerindeki baskı da artmış. Altında ezilmemesi için özel ilgi gösterilmeli. Aksi takdirde Ricardo Quaresma yokken Beşiktaş bir kişi eksik oynamayı sürdürecek.
 
NEGREDO için Şenol Güneş hocayı tebrik etmek lazım. Çalıştı ve iyi oynadı. Aldığı formanın hakkını da verdi. Ancak golcü şansı eksikti. 
 
YARIŞIN RENGİ
 
MEDİPOL Başakşehir kaybedince zirvenin de rengi belli oldu gibi artık. Yarış artık G.Saray ile Beşiktaş arasında geçecek gibi görünüyor. Şampiyonluğu ise bu 2 takıma çelme takmayı başaracak diğer ekipler belirleyecek. (Gökhan Dinç/Vatan)

Etiketler :