Kenan Başaran: "Mustafa Pektemek'in onur maçı"

Kenan Başaran: "Mustafa Pektemek'in onur maçı"

Spor Toto Süper Lig'in 10. haftasında Beşiktaş, Vodafone Park'ta Çaykur Rizespor'u farklı mağlup etti. Hürriyet Gazetesi Spor Yazarı Kenan Başaran, karşılaşmayı değerlendirdi.

Ajans Beşiktaş - İşte Kenan Başaran'ın bugünkü köşe yazısı:

Son dakikada oyuna alınıp yuhalandığı oldu. Güneş’in “Salmış” dediği Pektemek için dünkü maç jübile maçı da olabilirdi ama o onur savaşını kazandı.

Beşiktaş iki motivasyonla maça başladı. 1-Genk yenilgsiini telafi etmek. 2-G.Saray ve F.Bahçe’nin yenilmesi. Rize maçı bir ‘karar’ maçıydı.

Zira bir sonraki maçta lider Başakşehir ile oynarken diğer yanda da derbi var. Genk maçında asıl sorun topa hükmedememekti. Rekor pas kaybı, kopukluk ve alanı doğru kullanamayan Beşiktaş’ın yenilmesi kaçınılmazdı. Dün, öncelikle büyük bir iştah başladı Güneş’in ekibi. Taraftar Genk maçında Gönül ile birlikte bir tek Medel’i alkışlamıştı. Ama maçın tekrarını izledilerse Medel’in de alkışlık olmadığını göreceklerdi ki bu nedenle Güneş’in dün onu kesmesini yadırgamadım. Adriano ve Töre tercihi ayağa oyunu teşvik ederken, erken gol ve dönen topların toplanması da artı değerlerdi. Lakin en büyük fark Mustafa Pektemek’ti. Dün epik bir maç oynadı. Güneş, bir iki hafta önce “Kendini salmış” dediği Pektemek’e geldiği günden beri ilk kez bir lig maçında ilk 11’de yer verdi! İnanılmaz. Hal böyle olunca maç, Pektemek için ya jübile veya yeniden doğuş maçı olacaktı. Pektemek, “Güneş golcünün üzerinde oturuyormuş da haberi yokmuş” dedirtti. Ama, dün onur savaşını kazanan Pektemek, ancak devamını getirebilirse bu tür lafların kıymeti harbiyesi olur. Yeniden dönen bir diğer isim de Töre’ydi. İyi bir Töre’nin Güneş’in en önemli kazancı olacağını ısrarla söyledim. Ancak kendini bulmuşken sakatlanıp çıkması büyük talihsizlik oldu. Beşiktaş devreyi 2-0 kapatınca “Maçı kazandım” dedi, ama acayip bir 2. devre izledik. Rize, 10 kişiyle 2-1 yaptı. Beşiktaş penaltı kaçırırken Rize 9 kişiye indi. Yine de maç sanki 11’e 11’di. Strese giren Beşiktaş oldu! Güneş, 9 kişilik Rize’ye karşı Medel’i alması trajikti. Çünkü Oğuzhan öyle güçsüz ki, Güneş, yadırganacağı bu hamleye mecbur kaldı...

VARI'I ANLATMADINIZ MI?

LOVE, penaltı beklerken hakem de oyunun durmasını bekledi. Ama bu arada faul yapan Adriano sarı gördü. Hakem VAR’a bakıp penaltıyı verince Adriano, “Sarı kartımı geri alın” diyerek, itiraz etti. Oysa VAR protokolüne göre, Bülent Yıldırım’ın kartı geri almaması doğru. Ortaya şu çıkıyor: Kulüpler futbolculara VAR’a anlatmıyor!

GÜVEN GiBi TAZE ENERJi LAZIM

MEDEL’in de girmesiyle Beşiktaş, orta alanda sağlamlaştı ve Rize’nin 9 kişiyle bir ‘destan’ yazmasına izin vermedi. 3. golle birlikte Rize, havlu attı. Gelecek haftalar için ben Beşiktaş açısından dünkü maçın ilk devresini ölçü alıyorum. Şenol Güneş’in sözünü ettiğim bölümdeki futbolu çoğaltması lazım.

BAŞAKŞEHİR EŞİK MAÇI

Güneş’in kadrosunda yenilenmeye gitmesi şart ve bunun ilk hamlelerini yaptı. Düne kadar sadece 5 dakika fırsat bulan Güven Yalçın’a nihayet 81’de şans tanıdı. 9 kişilik rakip karşısında biraz daha erken de alabilirdi. Güven, iyi oynar kötü oynar, o ayrı ama takıma enerji verir. Bence siyah beyazlıların en çok ihtiyaç duyduğu şey de bu: Taze enerji. Güven, bu enerjiyi fazlasıyla taşıyan bir oyuncu. Kısa sürede iyi bir kumaşa sahip olduğunu da gösterdi. Beşiktaş, ‘karar’ maçını kazanıp yarışa devam edeceğini söyledi. Sıra Başakşehir ile ‘eşik’ maçında. Tükenmişlik sendromu alemetleri taşıyan Beşiktaş’ı ancak liderlik motive edebilir. Rize’ye de alkış; 9 kişiyle çok iyi mücadele etti... (Hürriyet/Kenan Başaran)

Etiketler :