Koki Harada: "Japon taraftarların Kagawa'dan beklentisi yüksek"

Koki Harada: "Japon taraftarların Kagawa'dan beklentisi yüksek"

DAZN Japonya ekibinden Kiko Harada, Beşiktaş - Fenerbahçe derbisi ve Shinji Kagawa hakkında Goay Türkiye'den Sercan Şekerci'ye konuştu.

Ajans Beşiktaş - Beşiktaş ve Fenerbahçe'yi karşı karşıya getirecek derbiye sayılı saatler kaldı. Beşiktaş'ın yeni transferi Shinji Kagawa'nın, Adem Ljajic'in yokluğunda ilk 11'de oynaması bekleniyor.

DAZN Japonya ekibinden Kiko Harada, Japon halkının Kagawa'dan beklentileri hakkında konuşurken, Yuto Nagatomo'dan da bahsetti.

Derbiden beklentileriniz neler?

Umarım maç oynanır çünkü İstanbul’da karlı bir hava var. Umarım Shinji Kagawa ilk 11’de oynar. Beşiktaş’ta Adem Ljajic cezalı. Umarım Şenol Güneş, Ljajic’in yokluğunda Kagawa’yı tercih eder.

Beşiktaş’ın galibiyet şansını nasıl görüyorsunuz?

Yüksek bir şansları olduğunu düşünüyorum. Hele Kagawa bir kez daha üç dakika içinde iki gol atarsa! Bu bir derbi. Çok önemli bir maç. Beşiktaş ve Kagawa için çok önemli bir maç. Kagawa yeteneklerini göstermeli. İki maçtır gol atamıyor. Neler yapabileceğini taraftarlara, Güneş’e ve takım arkadaşlarına göstermeli.

Kagawa’nın Beşiktaş’a transferinin Japonya’daki yankıları nasıl oldu?

Büyük oldu. Japon futbol taraftarları Dortmund günlerinden bu yana Kagawa’yı çok seviyorlar. Ocak ayındaki Asya Kupası’nda Japonya Milli Takımı’na alınmadı çünkü Dortmund’da çok oynamıyordu. Şimdi ise süre buluyor ve fiziken daha iyiye gidiyor. Umarım daha çok gol atar. Fenerbahçe maçı onun için çok önemli. Bu maç Japonya’da canlı yayınlanacak. Japon taraftarların kendisinden beklentisi yüksek.

Beşiktaş taraftarı Kagawa’yı çok seviyor ve gelecek sezon da takımda olmasını istiyor. Sizce bu gerçekleşir mi?

Güzel bir soru. Eğer daha fazla gol atarsa ve takımda daha çok parlarsa, bence gelecek sezonda La Liga’ya gider çünkü bence orada oynamak istiyor. Beşiktaş için işin zor kısmı bu. Umuyorum bu sezon 7-8 golden fazlasını atar.