KONUK YAZAR | "Şampiyonluklara ambargo koymak için yapılması gerekenler..."

KONUK YAZAR | "Şampiyonluklara ambargo koymak için yapılması gerekenler..."

Konuk yazar Kenan Özmen, Ajans Beşiktaş için Beşiktaş'ın şampiyonluklara ambargo koyabilmesi için gereken hamle önerilerini yazdı.

Bir önceki yazımızda Şampiyonlar Ligi’nde başarı için gereken 10 numara ve stoper transferinden bahsetmiştik.

Bu yazımızda da şampiyonluklara ambargo koymak ve 4. Yıldızı Fenerbahçe’den önce takmak için yapılması gereken diğer hamlelerden bahsedelim.

Sağ Bek: Takımdaki asıl mevkisi sağ bek olan oyuncular Gökhan Gönül ve Beck. Sağlam bir Gökhan gerçekten büyük bir güç. Ancak ilerleyen yaşı ve sık sakatlanması sebebiyle iyi bir alternatifi olmalı. Ancak bu isim Beck değil. Beck disiplinli, elinden geldiğince takımı için her şeyini veren örnek bir profesyonel ama Beşiktaş’ın oyuncusu değil. Savunma anlamında çok sırıtmasa da hücum yönü çok zayıf. Skora katkı özelliği olan daha kaliteli bir isim bulunmalı. Yönetimin sağ bek hamlesini seneye yapacağını düşünüyorum. Atiba, Adriano, Medel, Necip gibi isimlerle bu seneyi kotarmaya çalışacaklardır. Tabi transfer sezonu henüz bitmedi, her türlü sürprize açık olunmalıdır.

Golcü: Negredo ve Cenk’in yanına “Alexis Sanchez ve Aguero tarzında” çabuk ve bitirici bir oyuncuya ihtiyacımız var. Böyle bir oyuncuyu bulmak kolay değil ancak bu iş için maaş alan scout ekibimiz var. Yönetimin üçüncü forvet için Demba Ba’nın raporlarını beklediğini biliyoruz. Sağlıklı bir Demba Ba da iyi bir alternatif olabilir ve takıma güç katacaktır.

Kaleci: Fabri, Tolga, Boyko ve Utku mevcut isimler. Boyko’nun düşünülmediği kesin. Tolga’nın taraftarın gözündeki durumu pamuk ipliğine bağlı. Yaptığı hatalar ve sebep olduğu kayıplar aklıma geldikçe tüylerim diken diken oluyor. Kredisi çoktan tükenmiş durumda. Yapacağı olası bir hatada istenmeyen durumlar yaşanabilir. Kendisindeki bu ısrarı anlamakta zorluk çekiyorum. Tolga’nın yerine Fabri’yi zorlayacak hatta yedekte bekletecek Şampiyonlar Ligi tecrübeli bir eldivenin alınması şart. Çünkü Fabri’de Lyon maçından sonra oluşan travma henüz geçmiş değil. Bu durum da kendisini hataya zorlamakta. Sezonun ilk iki maçında özellikle geri paslara verdiği tepkileri olası sıkıntıların habercisi olabilir. Psikolojik desteğe ihtiyacı var.  

Görebildiğimiz kadarıyla eksiklerimizden bahsetmeye çalıştık. Tabi, öncelikle kadroyu şişiren verimsiz futbolculardan kurtulmak gerekli. Bu oyuncuların takımdan bir şekilde gönderilmesiyle yapılacak tasarruf, kaynak arayışındaki yönetimin elini rahatlatacaktır. Gerçi bu futbolcuları elden çıkarmak zorunda olduğumuz gerçeği, pusuda yatan taliplilerin son güne kadar bekleyip, en düşük fiyata işi kapatmaya çalışmalarına sebep olacaktır.  

Kenan Özmen