Koronavirüs olan 7 Beşiktaşlı'dan kaçı Fenerbahçe'ye yetişecek?

Koronavirüs olan 7 Beşiktaşlı'dan kaçı Fenerbahçe'ye yetişecek?

Beşiktaş'ta 7 futbolcu koronavirüse yakalanmıştı. Koronavirüse yakalanan Vida, Hasic, Oğuzhan, N'Sakala, Welinton, Necip Uysal ve Rosier'in Fenerbahçe derbisinde oynayıp oynamayacağı siyah-beyazlı taraftarlar tarafından merak ediliyor.

Ajans Beşiktaş - Fenerbahçe derbisine hazırlanan Beşiktaş'ta gözler koronavirüs testleri pozitif çıktığı için takımdan ayrı kalan oyuncularda. Milli maç haftasından önce ve haftasında toplam 7 siyah beyazlı oyuncunun testi pozitf çıkmıştı. Söz konusu oyuncular ise şunlardı: Vida, Hasic, Oğuzhan, N'Sakala, Welinton, Necip Uysal ve Rosier...

Eksiklere rağmen Başakşehir'i yendi

Bu oyunculardan Necip Uysal, karantina sürecini tamamladığı için Medipol Başakşehir maçında sahaya çıktı. Siyah beyazlılarda, Rosier de takımla çalışmalara başladı. 7 oyuncusunun yokluğuna rağmen Başakşehir'i 3-2 mağlup ederek moral bulan teknik direktör Sergen Yalçın, Kadıköy'e daha fazla seçenekle gitmek istiyor.

Oğuzhan Özyakup ve N'Sakala'nın da yarın veya perşembe günü takımla çalışmalara başlaması bekleniyor. Böylece testi pozitif çıkan 7 futbolcunun 4'ü takıma dönmüş olacak. Özellikle Oğuzhan'ın dönecek olması kart cezalısı Dorukhan Toköz'ün yokluğunda Sergen Yalçın'ın elini rahatlatacak.

Vida ve Hasic daha dönmedi

Diğer yandan milli takımlardayken testleri pozitif çıkan Vida ve Hasic, karantina süreçleri henüz tamamlanmadığı için Türkiye'ye dönmedi.

Testinin pozitif çıkmasının yanı sıra sakatlığı da süren Welinton'un da derbi öncesi takıma katılması mümkün değil.

14 günden 10 güne

Kulüpler Birliği, futbolcuların karantina sürecinin 10 güne indirilmesini talep ediyor. Sağlık Bakanlığı'nın, semptom göstermeyen ve ikinci testi negatife dönen vatandaşlar için vatandaşların karantina sürecini 10 güne düşürdüğünü belirten kulüpler, TFF'nin de bu doğrultuda düzenleme yapmasını bekliyor. Kulüpler, futbolcuların yüzde 90'ında sempton görülmediğini ve 14 günlük karantinanın takımlara büyük sekte vurduğunu, ligin tamamlanmasını da olumsuz etkilediğini savunuyor. (Ajansspor - Erdal Cömert)

Etiketler :