"Kredi de, sabır da var!"

"Kredi de, sabır da var!"

Milliyet gazetesi yazarlarından Bilal Meşe, Milli Takım'ı değerlendirdi. İşte Bilal Meşe'nin o yazısı...

Ajans Beşiktaş - Milli Takım Teknik Direktörü Mircea Lucescu, Karadağ maçı öncesinde geleceğe dönük mesajlar verirken, sabır ve destek istedi. Valla siz hiç merak etmeyin, bu ülke insanı Ay-Yıldızlı ekibe, her ortamda sabır ve desteği sonuna kadar vermiştir, bundan asla kuşkunuz olmasın. Yeter ki kredinizi çar-çur etmeyin, tüketmeyin! Dememiz o ki, bizi 2020’ye taşıyacak yarışmacı bir takım oluşturmak, Lucescu’nun işidir. Elbette bu değişim, asla kolay bir iş değildir... Hele hele yarışırken bu değişime gitmek mangal gibi yürek ister!

Nereye varmak istiyoruz, önemli kadroda devamlılığı yakalamaktır, yani gelecek adına olumlu sinyaller veren gençleri bu takıma şartlar ne olursa olsun monte edeceksiniz. Örneğin Yusuf Yazıcı, Okay Yokuşlu, Kaan Ayhan, Çağlar Söyüncü, Mahmut Tekdemir, Emre Akbaba, İrfan Can, Cengiz Ünder gibi oyuncular, gelecekteki takımın iskeletini oluşturacak kramponlardır. Tabi ki yarışmacı takımın vazgeçilmezlerini gözardı edemeyiz. Volkan Babacan, Mehmet Topal, Hakan Çalhanoğlu, Cenk Tosun, Enes Ünal ve de sakatlığı nedeniyle kadroda yer almayan Burak Yılmaz, Selçuk İnan ve Emre Mor... İşin özeti, başarının temelinde devamlılık yatar sayın Lucescu, siz de tercihlerini doğru kullanırsanız ki, kullanmak zorundasınız, yani önünüzde zamanınız da var, mazeretlere sığınmak yok!

* * *

İşte, bu tip hazırlık maçları doğru ve yarışmacı kadroyu bulma adına hem teknik kadro hem de futbolcular için bulunmaz fırsattır. Özellikle yeni isimlerin kalıcı olma adına bu şansı iyi kullanması gerekir bizce...

Cengiz Ünder Roma’da başarılı işler yapıyor, onunla gurur duyuyoruz, Karadağ karşısında attığı golü bir kenara bırakın, takım oyunu içinde sürekli var, bu da onu vazgeçilmez kılıyor.

Cengiz Ünder ve Okay Yokuşlu ile farkı ikiye çıkardık, ilk yarının uzatma dakikasında Ivaniç golüne engel olamadık. Tamam hazırlık maçı eyvallah, ne var ki bu tip bir gol bize yakışmadı, bilesiniz! Zaten oldum, olası şu takım savunmasını bir türlü beceremiyoruz, arkadaş! Bunun sıkıntılarını geçmişte hep çektik, büyük hedefleri de bu yüzden kaçırdık dersek, abartmış olmayız! Kalkıp, iki farkı koruyamayan Ay-Yıldızlı futbolculara kızacak, onları budayacak halimiz yok! Yeter ki, bu tip hatalarımızdan dersler çıkaralım, puan maçlarında bu hatalardan arınalım! (Bilal Meşe/Milliyet)

Etiketler :