"Küme düşme, üzücü bir olaydır ama ölüm değildir''

"Küme düşme, üzücü bir olaydır ama ölüm değildir''

beIN Sports yorumcusu Mehmet Demirkol, TFF'nin aldığı kararlarla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Ajans Beşiktaş - TFF'nin küme düşürülmeme kararıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Mehmet Demirkol, "Küme düşme, üzücü bir olaydır ama ölüm değildir. Ölümcül bir hastalık da değildir. Düşülür, çıkılır, bu vardır futbolda. Juventus düştü ya. Düştü, geri çıktı, o günden beri de şampiyon oluyor. Küme düşme, üzücü bir olaydır ama ölüm değildir. Ölümcül bir hastalık da değildir. Düşülür, çıkılır, bu vardır futbolda. Juventus düştü ya. Düştü, geri çıktı, o günden beri de şampiyon oluyor." dedi.

''Bu sene özeldi''

Mehmet Demirkol: "Küme düşme eğer bir felaketse ve küme düşmenin kalkması bir bayramsa, hayat bayram olsun. Küme düşme kalksın. Bundan sonra küme düşme olmasın. Böyle algılayacaksak, bunun çözümü basittir yani."

"Ama bu sene özeldi, özel bir durum oldu. Biliyorum, farkındayım ama herkese öyleydi. Tabii ki düşen takımlar bunun sıkıntısını çekmişlerdir ama kimse pandemiden sonra şampiyonluğa oynarken, düşme potasına inmedi."

''Düşenlerin hakkını arıyoruz da...''

Sadece küme düşenler mi mağdur oldu sorusunu dile getiren Mehmet Demirkol, "Düşenlerin hakkını arıyoruz da, çıkamayanların hakkını niye aramıyoruz? Dün Bursaspor açıklama yapmış, son derece haklı. Ben zaten 2 gündür söylüyorum." dedi.

''Bu ligi oynatmak kolay değil''

Süper Lig'i oynatmanın kolay olmadığından bahseden Demirkol, "Haklarını verelim. Bu ligi oynatmak kolay bir şey değil. Organizasyon iyi yapıldı. Hatalar oldu mu? Oldu. Modern dünyada ilk kez yaşanan bir durum ve nasıl davranılacağı çok belli değil. Bu kadar bilinmezin olduğu bir yerde iyi idare edildi iş. Federasyonun hakkını vermek lazım. Doğruya, doğru. Yanlışa, yanlış" ifadelerini kullandı.

''Düzen diyor ki plan yapmayın''

Son olarak Süper Lig'in plansızlığından bahseden Mehmet Demirkol: "Düzen diyor ki 'Arkadaşlar plan yapmayın.', itirazım buna. Lig bitiyor, yeni sezon başlayacak; demişsin ki, 'Yabancı sınırlaması var.' sen belki kadro boşalttın o sırada. Çünkü 1 ay sonra sezon başlayacak. Sonra, 'Düşme kalktı, yabancı sınırı kaldı.' diyorsun." dedi.

Etiketler :